Skats systemer skal granskes i Thorning-sag

Politiet åbner nu efterforskningen om, hvem der har videregivet Helle Thorning-Schmidts personlige oplysninger til avis.
Hvem og hvor mange har haft adgang til Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. (arkivbillede)
Hvem og hvor mange har haft adgang til Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. (arkivbillede) Foto: Colourbox

Helle Thorning-Schmidts skattesag er nu landet på bordet hos Københavs Politi. Skat har anmeldt sig selv, efter avisen B.T. kunne bringe oplysninger, der stammer fra fortrolige papirer fra Skat om S-formandens private skatteforhold.

"Anmeldelsen går på mulig mistanke om videregivelse af fortrolige oplysninger, idet der er kommet oplysninger frem i pressen om Helle Thorning-Schmidts personlige forhold," siger politiadvokat Dorit Borgaard til Newspaq.

Nu går politiet i gang med at grave ned i mulighederne for, om ulovlighederne har taget sit udgangspunkt i Skat eller et andet sted.

"Vi skal forsøge at finde ud af, hvor oplysningerne er lækket fra, om det er Skat eller et andet sted. Skat har tilkendegivet, at de kommer med supplerende materiale til os. Når vi får det, må vi se på mulige efterforskningsskridt," siger politiadvokaten.

Systemerne i Skat skal politiet have undersøgt, for de kan afsløre, hvem der har været inde og lure i Helle Thorning-Schmidts personlige forhold.

"Vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvem og hvor mange vi skal ud og interviewe. Når vi har materialet fra Skat, kan vi undersøge systemerne og se, hvem der har haft adgang til systemerne," forklarer Dorit Borgaard.

Skatteministeriet proklamere i går, at man har politianmeldt Skat for at finde den eller de personer, som har brudt tavshedspligten og loven ved at give B.T. personlige dokumenter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.