Skandaleavis udspionerede ofrenes advokater

Den omstridte avis News of The World sendte privatdetektiver efter advokater til ofrene for telefonaflytningerne.
Folkene fra News of The World har pudset privatdetektiver på sine ofres advokater.
Folkene fra News of The World har pudset privatdetektiver på sine ofres advokater. Foto: www.colourbox.com

Der er ingen grænser for, hvilke kneb folkene på skandaleavisen News of The World har forsøgt sig med.

Nu viser det sig, at avisen sendte privatdetektiver efter de advokater, der repræsenterede ofrene for avisens telefonaflytninger. Det skriver The Guardian.

Advokaterne Marks Lewis og Charlotte Harris blev sammen med familie og forretningsforbindelser filmet af detektiverne i håbet om, at avisen kunne finde noget snavs, der kunne bruges til at presse advokaterne til at droppe sagen.

En talsperson fra Rupert Murdoch-koncernen News International, der drev News of The World, tager afstand fra overvågningen.

"News Internationals forspørgsler har ført til, at vi mener at vide, at Mark Lewis og Charlotte Harris blev overvåget. Selvom overvågning ikke er ulovligt, var det åbenlyst dybt upassende under omstændighederne. Denne handling var ikke godkendt af nogen leder i virksomheden," siger talspersonen ifølge The Guardian.

Sagen er ved at blive afdækket med en række høringer i det britiske parlament. Her er Rupert Murdochs søn James, der sidder i spidsen for News International, indkaldt til at forklare sig torsdag, og det forventes, at der vil blive stillet spørgsmålstegn ved hans lederskab.

Kilde: The Guardian

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.