Simone besvimede på jobcenter-kursus: Uden diagnose er hun rask

Arbejdsliv
- Min mand og jeg har talt så meget om, hvorfor jeg pludselig var blevet ramt? Hvad blev jeg syg af? Men det hele stemmer med HPV-vaccinen. Uden diagnose hjælper det bare ikke noget, siger Simone Vilsted. (Foto: Foto: Privat)
Simone Vilsted fik HPV-vaccinerne som 28-årig og har været syg siden. Men hendes sygdom hedder ikke noget, så hun kan hverken få sygedagpenge eller fleksjob

Simone Vilsted er sikker på, at hun blev skadet efter at have fået HPV-vaccinationen som 28-årig. I dag kan hun arbejde 19 timer, men bliver ved at få afslag på fleksjob, for hun har ingen diagnose.

Før vaccinationen var der en anden Simone Vilsted, der stod på rulleskøjter, løb og arbejdede som selvstændig fodplejer.

Men alt det ændrede sig i 2008, hvor hun fik de tre HPV-vaccinationer.

- Jeg kunne ikke overskue kunderne, jeg havde mange smerter og blev så træt, at jeg næsten ikke kunne slæbe mig hen til min bil efter arbejde, siger hun.

Men da hun samtidig blev gravid første gang, og hendes andet barn fulgte kort efter, gik det først langsomt at op for hende, at noget var helt galt, og at det ikke skyldtes graviditeterne.

Udover den voldsomme træthed havde hun mange andre symptomer - blandt andet stærke smerter i alle sine muskler, tung hovedpine og en sitrende fornemmelse i kroppen.

Besvimede til yoga

Efter sin anden barselsorlov kom hun på sygedagpenge, og her mødte hun første gang problemet med at fejle noget, der ikke har et navn.

Hun blev undersøgt for sclerose og den dødelige gigtsygdom Lupus og fik taget et hav af blodprøver. Men hun fejlede ingen af delene, og sundhedssystemet opgav efterhånden.

- Jobcentret sendte mig til noget, de kaldte genoptræning. Jeg kunne ikke engang stå op til yoga, jeg besvimede, og jeg kunne ikke løbe på løbebånd. Men selvom de kunne se, at jeg var så dårlig, så var det ikke nok. For jeg havde ingen diagnose.

Så da hendes to års ret til sygedagpenge udløb, stoppede hjælpen. Simone Vilsted er gift, og hendes mand har arbejde, så derfor havde hun heller ikke ret til kontanthjælp.

To afslag på fleksjob

Hun gik tre måneder uden indtægt. Så fandt hun en butik, der ville have hende ansat i 19 timer, og der har hun været siden.

- Jeg tjener ikke ret meget, og jeg har søgt om fleksjob i fire år, men har fået to afslag, fordi jeg ikke har en diagnose, siger hun.

Familien har selv betalt 120.000 kroner for behandling i Tyskland, og selvom det har taget toppen, er hun ikke som før.

- Vaccinen svækkede immunforsvaret, så det resulterede i at latente infektioner brød ud, siger hun.

Hun har fået antibiotika i et år.

Først da der for alvor kom omtale af de mange piger og kvinder, der siger, at de er blevet syge efter at have fået HPV-vaccine, gik det op for Simone Vilsted at både timingen og symptomerne stemmer overens med hendes sygdom.

- Min mand og jeg har talt så meget om, hvorfor jeg pludselig var blevet ramt? Hvad blev jeg syg af? Men det hele stemmer med HPV-vaccinen. Uden diagnose hjælper det bare ikke noget, siger Simone Vilsted.

Nyheder

Nye ferieregler:

Du får færre penge

på kontoen