Sikre danskere: Vi får OL-metal i svømning
Fire ud af fem danskere forventer, at det bliver til mindst én dansk svømmemedalje ved OL i London.

Dansk Svømmeforbund forventer medaljer i svømmebassinet ved det kommende OL, og det danske folk har samme forventning.

De seneste års gode danske svømmeresultater betyder stor optimisme i befolkningen forud for konkurrencerne i London Aquatics Centre.

En meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau viser, at 79,6 procent af de adspurgte forventer, at Danmark tager mindst én medalje i svømmekonkurrencerne under OL.

Af de resterende ved 17,8 procent ikke, hvad de skal svare, og kun 2,6 procent tror, at det danske svømmelandshold rejser tomhændede fra den britiske hovedstad.

De høje forventninger kommer ikke bag på Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Sørensen:

- Det stemmer jo meget fint overens med vores egen målsætning. Vi vil gøre det bedre end i Beijing, hvor vi havde to svømmere med i finalerne og vandt én medalje.

- Denne gang håber vi på otte finaler, der gerne skulle udløse to medaljer.

For fire år siden var der ikke ret mange, der regnede med en dansk OL-medalje i Beijing.

Alligevel lykkedes det for Lotte Friis at hente bronze i 800-meter-fri, og siden da har den 24-årige svømmer hentet medaljer ved hvert eneste større internationale mesterskab.

Dermed har hun stået i spidsen for et folkeligt gennembrud, hvor svømmerne er blevet kendte navne herhjemme og er nået meget bredere ud.

Det betyder, at Friis lige pludselig må finde sig i at skulle leve med en hel nations forventning om, at hun kommer på skamlen i London.

- Det er jeg rimelig afklaret med. Det er man nødt til at være, når man har vundet medaljer ved hvert eneste større mesterskab de seneste år.

- Sådan noget vokser man med og lærer at leve med. Det har jeg i hvert fald gjort, siger hun.

/ritzau/