Siemens lukker fabrik i Jylland: 56 ansatte berørt

Senest 1. oktober er de sidste 56 ansatte hos Siemens i Tinglev væk. De gør 40 medarbejdere, der allerede er fyret, følgeskab.
Der er ikke tale om fyringer af de 56 medarbejdere, fortæller Rasmus Windfeld, pressechef i Siemens.
Der er ikke tale om fyringer af de 56 medarbejdere, fortæller Rasmus Windfeld, pressechef i Siemens. Foto: Siemens/Presse

Siemens-fabrikken i den sønderjyske by Tinglev lukker og slukker fra den 1. oktober. Det skriver.

Lukningen kommer til at berøre 56 medarbejdere.

I april 2017 blev det ellers meldt ud, at der i første omgang ikke ville blive rørt ved de 56 ansatte, der er tilknyttet Tools & Equipment Center. Dengang blev 40 medarbejdere i distributionscentret hos Siemens Tinglev fyret, da opgaven var blevet udliciteret til DB Schenker i Hamburg.

Der er ikke tale om en opsigelse af de tilbageværende 56 medarbejdere. Fabrikken lukker godt nok, men planen er, at den skal rykke til en anden lokation i Danmark, fortæller Siemens pressechef Rasmus Windfeld.

Han kan dog ikke sige, hvad der skal med de ansatte.

- Det er ikke afgjort endnu. Jeg kan kun sige, at aktiviteterne på adressen i Tinglev vil ophøre senest 1. oktober.

- Der er ikke nogen af de ansatte i vores Tools & Equipment Center, der er fyret, men der er planer om, at der skal findes en anden dansk lokation til de aktiviteter, siger Rasmus Windfeld til JyskeVestkysten.

Hvor produktionen flytter hen, ved pressechefen ikke endnu. Det eneste, der er sikkert, er, at produktionen i Tinglev lukker ned senest 1. oktober.

Hos 3F i Aabenraa er man fortrøstningsfuld, fortæller brancheansvarlig for industrien Brian Andersen.

- Der er ikke noget at juble over, men det ser ikke så sort ud længere, som det har gjort. Flere virksomheder er begyndt at fastansætte folk, de ellers kun har haft inde som vikarer. Blandt andet er Abena begyndt at tage lidt fra, siger Brian Andersen til JyskeVestkysten.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.