SF: SKAT skal tage sig af kokainslugere

Det skal være slut med, at SKAT må lade kokainsmuglere slippe fri, fordi politiet ikke vil møde op i lufthavnen.
Ifølge SKAT har politiet ikke ydet bistand én eneste gang i år i sager om kokainsmuglere, der forsøger at passere gennem lufthavnene med stofferne i små poser i maven, efter de har slugt dem.
Ifølge SKAT har politiet ikke ydet bistand én eneste gang i år i sager om kokainsmuglere, der forsøger at passere gennem lufthavnene med stofferne i små poser i maven, efter de har slugt dem. Foto: Colourbox

Politiet er ikke mødt op i lufthaven for at tage sig af kokainsmugler, der har slugt stoffer i forsøget på at få dem ind i landet, én eneste gang i år.

Og det er under al kritik, at Skat derfor må lade kokain-smuglere gå fri, fordi politiet ikke går ind i sagerne, det mener SF.

SKAT vil gerne have kompetencer og beføjelser til at foretage de nødvendige skridt selv, og derfor mener partiet, at man nu må undersøge den mulighed.

"Hvis politiet ikke tager de her sager alvorligt, hvilket jeg synes, de skal gøre, så må vi jo se på SKATs forslag om at få lov til at overtage det her område," siger SF's retsordfører Karina Lorentzen til Nyhedsbureauet Newspaq.

I første omgang vil hun dog have undersøgt, om det er korrekt, når Skats hævder, at politiet ikke har ydet bistand i nogen sager i år.

"Jeg synes, det handler om i første omgang at undersøge på om SKATs påstande er korrekte," siger retsordføreren og tilføjer:

"Og derefter må vi se på, om SKAT faktisk skal have kompetencer til at udføre de opgaver på det her område"

Karina Lorentzen vil nu bede justitsministeren Lars Barfoed (K) redegøre for sagen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.