Blogindlæg SF-næstformand til Uffe Elbæk: Tag et smut ud i virkeligheden!
"Kære Uffe, lad os ikke betale for din 30-timers arbejdsuge, men lad os beholde alle de varme hænder," skriver blogger Signe Munk.

Signe Munk er sygeplejerskestuderende og Næstformand i SF. Hun har haft sin politiske opvækst i kommunalpolitik, da hun som blot 19-årig indtog en af pladserne i Viborg Byråd. Her arbejdede hun for at udvikle og styrke den borgernære velfærd i en tid, hvor pengene var få og de blå var mange.

 

Signe skriver om velfærdsdanmark under udvikling og afvikling – altid med en ambition om at finde veje for velfærden med trygheden og fællesskabet i behold. Foruden et stærkt fokus på at skabe velfærd for borgerne, er Signe optaget af arbejdsvilkår, faglighed og hverdagen for de mange ansatte i det offentlige. Signe vil desuden bruge sin blog til at afsløre højrefløjens nedskæring, som pakkes ind i smarte reklameord. 

"VI SKAL kun arbejde 30 timer om ugen”, siger Uffe Elbæk. 

Jeg siger nej tak. Jeg vil hellere have udsigt til et job og en kollega. Beregninger viser nemlig, at Uffes idé vil koste velfærdskassen mellem 130 til 270 mia. kr. – afhængig af om man spørger tænketanken Kraka eller Finansministeriet. Uanset hvilken beregning man ser på, er det ubegribelig store tal. 

Helt konkret svarer 130 mia. kr. til 560.000 sygeplejersker, 266.000 pædagoger eller 470.000 sosu’er. Jeg ved ikke, hvilken faggruppe Alternativet mener, der ikke er brug for? 

En 30-timers arbejdsuge vil betyde fyringer, velfærdsnedskæringer, markant færre varme hænder og mere travlhed. Jeg foreslår, at Uffe Elbæk tager et smut ud i virkeligheden, for her ser verden helt anderledes ud. 50 procent af Danmarks sygeplejersker er allerede ansat på deltid, og mange vil gerne op i tid – ikke ned. 

Alternativet anerkender ikke beregningerne, der er lagt frem. Men har heller ikke nogen beregninger selv, som kan pege på, hvad nedsat produktion, faldende skatteindbetalinger og mindre pensionsopsparinger vil koste det danske samfund. Faldende indtægter som helt logisk er afledt af mindre arbejde. Til gengæld fortæller Alternativet os, at en 30-timers arbejdsuge vil medføre mindre stress og bedre arbejdsmiljø i samfundet, og at det er en af årsagerne til, at de afviser alle beregninger. 

MÅSKE FALDER travlheden for akademikerne eller dem, som selv kan vælge hvor mange konsulentydelser, de vil sælge. Men det kan en sygeplejerske altså ikke. Når folk er syge, skal de behandles. Er der ikke råd til velfærd, skal der fyres sygeplejersker eller andre ansatte, og der skal nås det samme på mindre tid. Så man skal vist være meget naiv for at tro, at stressen på sygehusgangene vil falde, eller nedslidningen formindskes.

Jeg og mine medstuderende på sygeplejerskestudiet vil gerne se frem til et job og et arbejdsliv, hvor vi ikke skal løbe stærkere, end helbredet kan holde til, og udføre det fag, som vi gør os umage for at lære. I forvejen har tempoet ry for at være højt – og vi kommer til at være i det i mange år. Lige nu er pensionsalderen for min aldersgruppe 72 år. 

Så kære Uffe, lad os ikke betale for din 30-timers arbejdsuge, men lad os beholde alle de varme hænder – og gerne flere til!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at indlægget er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

via Listen To News