SF: Illegale kan roligt tage på sygehuset

Sundhedsklinikken på Vesterbro er unødvendig, mener SF. Illegale har ret til behandling på sygehuset, slår partiet fast.
SF's Jonas Dahl opfordrer illegale indvandrere til at tage på sygehuset.
SF's Jonas Dahl opfordrer illegale indvandrere til at tage på sygehuset. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Der er ikke noget behov for den sundhedsklinik på Vesterbro i København, som Lægeforeningen, Dansk Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp er på trapperne med om under to uger, der henvender sig til illegale indvandrere.

De offentlige skadestuer har nemlig pligt til at tage sig af alle om henvender sig, slår SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl, fast.

"Det er allerede noget, som er i det danske sundhedsvæsen og de etablerede sundhedstilbud. Jeg ser gerne, at vi har et offentligt sundhedsvæsen, som kan rumme alt, og dermed også behandling af folk, som har behov for akut behandling - også selvom de opholder sig illegalt i Danmark," siger han til Newspaq, og uddyber:

"I henhold til sundhedsloven har alle ret til at få behandling på sygehuset i dag. Det er vigtigt at sikre, at alle kan benytte sig af den mulighed. Jeg har aldrig hørt om tilfælde, hvor politiet er gået ind i en operationsstue og anholdt en person, og det ville jeg tage skarpt afstand fra, hvis det skulle ske," lyder det fra Jonas Dahl.

Han afviser samtidig en historie fra DR Nyheder fredag morgen, hvori han er citeret for, at politiet bør møde op ved Røde Kors-klinikken og anholde illegale indvandrere.

"Det må være justitsministerens bord, hvordan politiet skal udføre deres arbejde," siger han.

Dansk Folkeparti er anderledes hårde i mæglet.

"Det er en politisk provokation fra organisationer, der ikke kan lide den danske udlændingepolitik," siger Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Lise-Lott Blixt, til Politiken, og opfordrer politiet til at gribe ind og anholde illegale, som besøger klinikken.

Der bor ifølge Politiken mellem 1.000 og 5.000 illegale indvandrere herhjemme.

Kilde: Politiken.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.