SF: Der vil være brug for faglærte

En rapport påpeger, at behovet for faglærte daler hastigt. Men det er alt for negativt, mener SF, der tror på, at industrien overlever.
Er dette et job, der er på vej væk? Rapport ser negativt på fremtiden for de faglærte. For negativt, mener SF.
Er dette et job, der er på vej væk? Rapport ser negativt på fremtiden for de faglærte. For negativt, mener SF. Foto: Colourbox.dk

For meget sortsyn. Sådan betegner SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, den rapport, der i dag i Jyllands-Posten fælder dommen over de ufaglærte arbejdere, som man uddanner til faglærte. Der bliver ikke brug for dem, lyder de dystre forudsigelser.

Det er en ny analyse foretaget af statistikbureauet eStatistik, der viser, at arbejdsmarkedet allerede er ved at sige farvel til de faglærte.

"Jeg synes, det virker som en hårdt pumpet undersøgelse. Er der nogen, der forestiller sig, at Danfoss og Grundfos skulle forsvinde fra Danmark? Det, tror jeg ikke, ville ske. Jeg er overbevist om, at der også i fremtiden vil være fremstillingsvirksomhed i Danmark," siger Eigil Andersen til Newspaq.

Han peger på, at der blandt andet inden for velfærdsteknologi og vedvarende energi bliver brug for faglært arbejdskraft, og det gælder både på det private og det offentlige arbejdsmarked.

S og SF har planer om at give 30-årige mulighed for at uddanne sig på dagpengesats, og det, mener Eigil Andersen, trods undersøgelsens konklusioner, fortsat er en fremadrettet løsning.

Samtidig skal det heller ikke være sådan, at alle skal have en universitetsuddannelse.

"Det er menneskeligt rimeligt, at man også kan få et job, selvom man ikke har lyst til at sidde ved et skrivebord og en computer, og jeg kan ikke forestille mig et Danmark uden industri. Det tror jeg heller ikke, arbejdsgiverne i Dansk Industri kan forestille sig," siger Eigil Andersen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.