Sex-hjælper handlede på egen hånd
En 76-årig pensionist betalte sin hjemmehjælper for at skaffe ham prostituerede. Men hjemmehjælpere tog sig rigeligt godt betalt. Foto: www.colourbox.com
En 25-årig hjemmehjælper handlede ikke ud fra kommunens retningslinjer, da han formidlede sex-hjælp til en 76-årig pensionist fra Ballerup.

En 25-årig mandlig ansat i hjemmeplejen i Ballerup handlede på egen hånd, da han hjalp en 76-årig hjemmehjælpsmodtager til at få besøg af prostituerede.

Det oplyser fællestillidsrepræsentanten for de ansatte i hjemmeplejen i kommunen Yvonne Graack-Pedersen til foa.dk.

"Kommunen har ingen retningslinjer, der betyder, at vi skal yde hjælpe til den slags. Så det, der er sket her, er noget, som den pågældende selv har stået for," siger hun til fagforbundets hjemmeside.

Det kendes dog fra andre kommuner, at ansatte i hjemmeplejen kan formidle hjælp til at få dækket seksuelle behov.

Tidligere på ugen blev den 25-årige hjemmehjælper varetægtsfængslet i 20 dage, sigtet for bedrageri mod den 76-årig pensionist fra Ballerup.

Det skyldes, at manden ikke blot formidlede kontakt til prostituerede. Han tog sig også godt betalt.

Den 76-årige havde typisk besøg af to kvinder ved hvert besøg, og hver gang betalte han 18.000 kroner til hjemmehjælperen.

Dermed betalte pensionisten i alt 800.000 kroner for de prostituerede. Af dem stak den 25-årige de 600.000 kroner i egen lomme.