Seriens hovedroller
Hovedrollerne i Forbydelsen er en blanding af kendte og ukendte.

Sara Lund (Sofie Gråbøl)
Sarah Lund er vicekriminalkommisær i afd. A på Politigården i København. Sarah er en nørd, ikke mindst i sit arbejde. Hun har det med at fortabe sig i detaljer og har ikke det store behov for hele tiden at meddele sig til folk.

Hendes søn Mark er på den måde blevet forsømt, men nu er hun blevet klar over, at hun nogle gange lever mentalt et helt andet sted. Det vil hun rigtig gerne rette op på. Hun og Mark er ved at flytte op til Saras kæreste uden for Stockholm.

Jan Meyer (Søren Malling)
Jan Meyer er vicekriminalkommisær og nyansat i afd. A på Politigården. Jan skal overtage Sarah Lunds job, når hun flytter til Sverige.

Jan er umiddelbart Sarahs modpol. Han er udadvendt, rastløs, talende og vil hellere reagere og handle end tøve og tænke. Han har været forflyttet en del gange og haft en del jobs, som han ret beset har været overkvalificeret til. Når han nu er landet i drømmejobbet, vil han gøre meget for at beholde det.

Troels Hartmann (Lars Mikkelsen)
Troels er skoleborgmester i København og De Liberales kandidat til posten som overborgmester. Troels er en politisk flamme. Han er et energibundt, og hans politiske lidenskab er stor. Han kan begå sig, hvor han har lyst – bonede gulve eller beskidte garager.

Han er, som han er – fordi han er sig selv. Privatlivet ser lidt mere lukket ud. For 2 år siden mistede Troels sin kone. Han har det sidste halve år dannet par med Rie, og efter valget skal de flytte sammen og stifte familie.

Rie Skovgaard (Marie Askehave)
Rie Skovgaard er politisk rådgiver for Troels Hartmann. Rie er ud af en politisk, borgerlig familie med dybe rødder i partiet. Hun har en universitetsuddannelse suppleret med en journalistisk baggrund. Begge dele med de bedste karakterer og gennemført hurtigere end de fleste. Politik har altid været en del af Ries verden, men det er spillet og kontrollen frem for selve politikken, der interesserer hende. Rie er forelsket i Troels og alt det, der følger med ham.

Morten Weber (Michael Moritzen)
Morten er kampagneleder for Troels Hartmann. Deres historie går 20 år tilbage, da de som ganske unge var engageret i De Liberale’s ungdomsafdeling.

Morten er en perfektionistisk workaholic , der er meget dygtig til sit job og højt anerkendt. Kun få ved, hvad han laver, når han ikke er på arbejde – hvilket han næsten altid er. Morten har tidligere haft en krise i sit liv – for meget alkohol, for meget medicin – men efter behandling har han lagt sit liv om.

Poul Bremer (Bent Mejding)
Poul Bremer er overborgmester og bykonge i København. Det har han nu været i 12 år og er klar til at tage en sidste 4-årig æresrunde, inden han går på pension.

Bremer har gjort det godt for byen, men i de senere år er hans politiske dømmekraft blevet svagere, og han ser de yngre nye kræfter storme frem. Især er han fokuseret på sin største rival Troels Hartmann. Bremer kan alle knebene og fiduserne, og han skyr ingen midler for at blive genvalgt.

Theis Birk Larsen (Bjarne Henriksen)
Theis driver en mindre, men velkørende, flytteforretning på Vesterbro i København, hvor han bor sammenmed  sin hustru, Pernille, og deres tre børn.

Theis er en respekteret mand på Vesterbro. Som ung var han en rod med en kriminel løbebane, men mødet med Pernille og fødslen af hans første barn markerede et vendepunkt i hans liv, og han har siden da holdt sig på den rigtige side af loven. Theis sætter familien over alt andet, og han har store planer for fremtiden.

Pernille Birk Larsen (Ann Eleonora Jørgensen)
Pernille er gift med Theis – da de i sin tid blev kærester, var det ikke til hendes forældres store begejstring. De havde andre planer og drømme for deres ældste datter, men Theis var Pernilles store kærlighed, og hun var ikke i tvivl. Pernille har sammen med Theis skabt en dejlig, velfungerende familie og et flyttefirma, der er i vækst. Pernille er familiens naturlige midtpunkt og holder styr på regnskaberne, børnene og Theis.

Vagn Skærbæk (Nicolaj Kopernikus)
Vagn er ansat som flyttemand hos Theis og er samtidig hans bedste og ældste ven. Han er en del af familien – et møbel, der altid flytter med, og som alle elsker. Hans eget privatliv er løst i koderne, og han har nogle faderskabssager bag sig – Vagn duer ikke til parforhold og stabilitet, men samtidig er det dét, der drager ham mod Theis og Pernilles trygge hjem. Vagn er også en del af Theis’ kriminelle fortid, men i modsætning til Theis har han ikke helt sluppet grebet.