Sejr til fyret hørehæmmet i retten
Køge Kommune har fyret en hørehandicappet, fordi hun ikke kunne tale i telefon med borgerne. Foto: Foto: DIGE JENS / POLFOTO
En 28-årige hørehæmmet har fået landsrettens ord for, at en kommunes fyring af hende ikke var i orden.

Du kan ikke høre - du er fyret.

Køge Kommune har lidt nederlag i Landsretten i en sag om en fyret hørehandicappet.

Kommunen havde en 28-årige ansat i Borgerservice. Medarbejderen passede trods sit hørehandicap sit arbejdere upåklageligt via mails, men en dag stillede kommunen krav om, at den 28-årige også skulle have kontakt med borgere via telefonen.

Og det kunne hun af gode grunde ikke. Derfor blev hun fyret.

Men sådanne krav må man ikke stille, fastslår Landsretten. En arbejdsgiver er nemlig forpligtet til at tilrettelægge arbejdet, så handicappede kan udføre deres opgaver.

Dommen vil få positiv betydning for alle handicappedes muligheder for at bidrage på arbejdsmarkedet, lyder det fra HK/Kommunal.

"Afgørelsen er meget principiel, fordi den viser, at arbejdsgiveren skal tage særlige hensyn til handicappede og indrette arbejdet, så de kan varetage deres job," siger formand HK/Kommunal Bodil Otto til Newspaq.

HK/Kommunal har lige fra starten været sikre på, at de ville vinde sagen.

"Kommunen vidste jo godt, at hun havde et hørehandicap, da de ansatte hende, og så pludselig vil man ikke længere tage hensyn til hende og sætter hende til funktioner, hun ikke kan klare. Det er jo helt urimeligt," siger Bodil Otto.

Køge Kommune skal nu betale 150.000 kroner til den 28-årige for uretmæssig fyring.