SEJR TIL BABEL OG OPREJSNING TIL EDDIE MURPHY VED GOLDEN GLOBE
Filmene Dreamgirls og Babel blev de helt store vindere, da der natten til i går blev uddelt Golden Globe Awards – Oscars lillebror.

Der var diamanter og rød løber. Blegede tænder og blitz. Og flere kendisser per kvadratmeter end noget andet sted i verden, da Hollywood natten til i går fejrede sig selv ved årets Golden Globe Award. Prisen betragtes af mange som en forsmag til, hvad man kan vente sig til Oscar-uddelingen, der først uddeles sidst i februar.

Babel vandt

Aftenens vinder i hovedkategorien Bedste film gik til mexicanskfødte Alejandro González Iñárritus film Babel med Brat Pitt i en bærende rollen.

Pitt selv var nomineret, men vandt godt nok ingenting. Han tabte lidt overraskende til gode gamle Eddie Murphy, der trods de mange år i showbiz er helt grøn som prisvinder. Murphy vandt for Bedste mandelige birolle i filmen Dreamgirls , der endnu ikke har fået danmarkspremiere.

Men noget tyder dog på, at vi kan glæde os, til Dreamgirls kommer til landet. Den vandt også aftenens anden store pris Bedste komedie samt Bedste kvindelige hovedrolle , der gik til den stortudende debutant Jennifer Hudson.