Se billederne: Kys til Guld-Blume
Det var meget overvældende for Pernille Blume med hyldesten i Københavns Lufthavn: - Der er så mange, som gerne vil have en del af mig, sagde hun.
Der var tætte kram og kys til Pernille Blume fra kæresten René Holten Poulsen.
Der var tætte kram og kys til Pernille Blume fra kæresten René Holten Poulsen.
Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Der var masser af glædeligt gensyn, da den danske OL-delegation bestående af atleter, trænere og medlemmer af den danske OL-komité sent tirsdag aften landede i Københavns Lufthavn.

Og selvom rejsen havde været lang, så blev der brugt tid til at dele kram og kys ud til familie, venner og kærester.


Er der et varmt kærestepar i dansk idræt i øjeblikket, så er det Pernille Blume og René Holten Poulsen. Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Aftenens mest ombejlede medaljevinder var uden tvivl svømmeren Pernille Blume. Hun svømmede sig ikke kun til guld og bronze i Rio, men svømmede sig også ind nationens hjerter.

- Lige nu er det meget overvældende. Jeg bliver lidt stresset af det hele, fordi der er så mange, som gerne vil have en del af mig. Men det er også fantastisk med al den anerkendelse, sagde hun til Ritzau.

Og selvom både medier og de fremmødte publikummer var ivrige efter at få taget billeder af og med OL-atleten, så havde hun overskud til at se frem mod Tokyo i 2020:

- Det bliver svært at gentage succesen. Der er fire år til endnu, og der kan ske meget, sagde Pernille Blume.


Cykelrytteren og OL-sølvvinderen Jakob Fuglsang her sammen med konen Loulou. Foto: Nikolai Linares/Scanpix


Sølvmedalje-tageren i 500 meter enerkajak, Emma Aastrand Jørgensen, fik et kæmpe gensyns-kys af kæresten, da de danske OL-deltagere ankom til Vilhelm Lauritzen Terminalen i Københavns Lufthavn. Foto: Nikolai Linares/Scanpix


Statsminister Lars Løkke Rasmussen, sportens minister Bertel Haarder og Team Danmarks formand og borgmester i København Frank Jensen sneg sig med op på podiet, da de danske OL-atleter modtog de mange fremmødtes hyldest. Foto: Martin Sylvest/Scanpix


Flere hundrene mennesker var mødt frem med flag og sang, da de danske olympiske deltagere landede i Københavns Lufthavn sent tirsdag aften.
Foto: Nikolai Linares/Scanpix


Blandt de stolte gratulanter var statsminister Lars Løkke Rasmussen (i midten), Team Danmarks formand og borgmester i København Frank Jensen (tv), kulturminister Bertel Haarder og Niels Nygaard, Formand for Danmarks Idræts Forbund (th). Foto: Nikolai Linares/Scanpix

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.