Se billederne: Japans kronprins er på besøg i Danmark
Dronning Margrethe inviterede søndag Japans kronprins på frokost på Fredensborg Slot. Hun tog imod den royale gæst sammen med kronprinsparret. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Kronprins Naruhito har siden torsdag været på officielt besøg i Danmark, og han har tilbragt weekenden med dronningen og kronprinsparret.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary bød velkommen i lufthavnen, da den japanske kronprins, Naruhito, ankom til Danmark torsdag i sidste uge.

Siden har Japans kronprins opholdt sig i Danmark, og i løbet af weekenden har han deltaget i flere arrangementer med den danske kongefamilie.

Det viser en række billeder, som kongehuset har delt på dets hjemmeside.

Fredag deltog den royale gæst, da der skulle lægges en krans ved Kastellet i København, og samme dag var han med til at åbne særudstillingen "Japan i Kongehuset".

Aftenen bød på en jubilæumskoncert med japansk musik for kronprinsen og det danske kronprinspar, og blandt de optrædende var der musikere fra Tokyo University of the Arts.

I weekenden havde den japanske kronprins flere ting på programmet, og det blev blandt andet til både skole- og museumsbesøg.

Søndag åbnede dronning Margrethe, der var iklædt et lyserødt sommersæt, dørene på Fredensborg Slot for den japanske gæst, hvor hun bød på frokost.

Det danske kronprinspar deltog i søndagsmiddagen, og kronprinsesse Mary var ligeledes iklædt en farverig sommerkjole.

Mandag aften er det kronprinsparrets tur til at tage sig godt af kronprins Naruhito, når parret byder velkommen til en middag bag murene på Amalienborg Slot.

Dagen efter skal kronprins Naruhito blandt andet på bådtur i København, mens han også skal besøge statsminister Lars Løkke Rasmussen, før turen går tilbage til Japan.

Det royale besøg sker, fordi Danmark og Japan i år kan fejre 150-års jubilæum for diplomatiske forbindelser.

Den japanske kronprins' sidste besøg i Danmark var i forbindelse med kronprinsparrets bryllup i 2004

Besøget kommer i forlængelse af uro om kejserdømmet i Japan. Tidligere på måneden vedtog parlamentet i Japan endeligt et lovforslag, der tillader, at kejser Akihito kan få lov til at abdicere.

Den 83-årige kejser har givet udtryk for, at helbredet skranter, og derfor ønsker han at fratræde tronen før sin død. Dermed kan kronprins Naruhito begynde at forberede sig på at overtage tronen.

Se billederne fra kronprins Naruhitos besøg her:

http://kongehuset.dk/foto-video/hkh-kronprinsen-af-japan-paa-besoeg-i-danmark

/ritzau/FOKUS