Scorcese-film på Oscar-kurs
Årets første filmpris blev uddelt i nat. Martin Scorsese vandt for bedste instruktør, og ser ud til at være godt på vej mod at få den lille gyldne statuette, der stadig mangler i hans samling.

Fredag nat skød Hollywood gang i prisuddelingstiden. Det var Broadcast Film Critics Association (en pris uddelt af filmkritikere, red.), der som de første kunne hædre de film og skuespillere, vi nød godt af i 2006.

Mange ser lige netop denne pris som en god indikation af, hvem der til marts går hjem med den mest prestigefyldte pris af dem alle: Oscaren.

Hvis kritikerne får ret, kan instruktøren Martin Scorsese godt begynde at glæde sig. Han fik ikke kun prisen for bedste instruktør for filmen ’The Departed’ med blandt andre Jack Nickolsen og Leonardo DiCaprio i hovedrollerne. Selve filmen vandt også for bedste film.

»Jeg er glad for denne pris og overrasket. Måske er det fordi, at det er første gang jeg har lavet en film med et plot,« sagde den 64-årige instruktør smilende.

Selv om han har vundet flere ærespriser for hans arbejde med film som ’Taxi Driver’ og ’Raging Bull’, er det endnu ikke lykkedes for Martin Scorsese at få en Oscar-statuette med hjem.

Outsider vandt

Det var store navne som Will Smith og Leonardo DiCaprio, der var nomineret til prisen som bedste skuespiller, Alligevel blev det outsideren Forest Whitaker, der løb med prisen for sin rolle som den ugandiske diktator Idi Amin i filmen ’Last King of Scotland’.

Helen Mirren blev kåret til bedste kvindelige skuespiller for filmen ’The Queen’, hvor hun spiller den engelske dronning Elizabeth i dagene efter Prinsesse Dianas død.

Både Forest Whitaker og Helen Mirren regnes som farvoritter til at vinde en Oscar. Sidste år havde Broadcast Film Critics Association nomineret 19 ud af de 20 skuespillere, der var med i Oscar-kapløbet. Næste store fingerpeg kommer på mandag, hvor Golden Globe-priserne bliver uddelt.