Sarah fra X Factor: Jeg er født på et heldigt tidspunkt
Henter afspiller ...
Sarah Glerup har bjergtaget Thomas Blachman med sin smukke stemme, der er fuld af følelser. Foto: Avisen.dk
Sarah Glerup er på scenen, når DR1 i aften for første gang denne sæson sender X Factor live.

Sagt helt brutalt og uden omsvøb: Sarah Glerup havde næppe overlevet, hvis hun var blevet født for nogle år tilbage.

Hun har nemlig muskelsvind og er ude af stand til at trække vejret selv.

- Jeg er så heldig at leve på et tidpsunkt, hvor man har syntes, det var det værd, at jeg skulle have en respirator, så jeg kunne overleve, og en hjælper, der kunne fixe respiratoren, når den gik i stykker, siger Sarah Glerup til Avisen.dk.

Om få timer er hun på scenen, når årets første 'X Factor'-liveshow sendes direkte klokken 20 på DR1. Det er hendes håb, at hun måske kan ramme folk der - med sin stemme og optræden, men også ved det faktum, at folk som hende er afhængig af det offentliges støtte: 

- På det her tidspunkt, hvor der bliver talt meget om nedskæringer i kommunerne, er det vigtigt, at folk ved, hvad de nedskæringer kan betyde for mennesker af kød og blod. Hvis man beslutter, at det at have handicaphjælpere, det er for dyrt - så vil sådan én som mig ikke kunne være der, siger hun.

Den 30-årige sanger, der i talentshowet har fået Thomas Blachman som mentor, sidder i kørestol og kan ikke selv trække vejret på grund af sin muskelsvind.

Men det holder hende ikke tilbage.

Udover at synge er hun aktiv i Enhedslisten, som hun er folketingskandidat for.

- Jeg stiller op i Valby, og hvis der var valg nu, kunne man kunne sætte sit kryds ved mig, hvis man boede i Storstrøms Amt . Men det er nok mere aktuelt at stemme på mig til 'X Factor' i aften, smiler hun.

Se video-interviewet med Sarah Glerup øverst i artiklen.