Samuelsen: Man kan ikke være blå og god samtidig
Anders Samuelsen og Joachim B. Olsen er her fotograferet i Folketinget en uges tid efter Liberal Alliance gik i regering. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv
Pernille Skipper og Johanne Schmidt Nielsen opfattes som naive og gode, mens Joachim B. Olsen er ondskabsfuld og taler grimt, siger Anders Samuelsen om opfattelsen af forskellen på rød og blå blok.

Mette Bock, Joachim B. Olsen, Hella Joof, Lars Kolind og Thyra Frank opfattes alle som enten utroværdige, klodsmajorer, falske, løgnere, bedragere eller det, der er værre.

Det siger Liberal Alliances frontfigur og udenrigsminister Anders Samuelsen til Berlingske.

Som eksempel nævner han, at erhvervsmanden Lars Kolind blev kaldt "et fjols" og "en storbytosse", da han stillede op for forløberen til Liberal Alliance, Ny Alliance, og i et tankeeksperiment foreslog at sætte skatten ned til 40 procent på Fyn.

Anders Samuelsen mener, at folk, som før var kendte og siden blev LA-kandidater og medlemmer af Folketinget, har fået en hård medfart.

Ifølge Anders Samuelsen gælder det især LA's kandidater, fordi partiet står for en politisk kurs, der ligger uden for den store velfærdskonsensus på midten af dansk politik.

Han fremhæver blandt andre Thyra Frank, som har været i kraftig modvind, siden hun sidst i november blev udnævnt til ældreminister.

- Det der er med Thyra er, at man ikke må være blå og god samtidig. Det skal tydeligvis ødelægges og må ikke ske, for så er der et monopol, som de røde sidder på, der går tabt. Når diskussionen er, om de offentlige udgifter skal vokse med 0,6 eller 0,8 procent, så vil dem der vælger 0,8 procent blive opfattet som de bedste mennesker, siger Anders Samuelsen til Berlingske.

Han mener, at mens Pernille Skipper og Johanne Schmidt Nielsen på venstrefløjen måske opfattes som naive, men gode og værdige til at få en krammer, så er Joachim B. Olsen en kuglestøder og en kuglestodder der er ondskabsfuld og taler grimt.

- Det er det billede, der tegnes, siger LA-lederen og peger på, at den tidligere OL-medaljevinder og vinder af "Vild med dans" var ekstremt populær, før han gik ind i politik.

- Alt det satte han over styr og blev den mest upopulære politiker overhovedet, siger Anders Samuelsen.