Joachim B.: ’Lotto er en skat for dumme mennesker’ var en spøg - min kone spiller også
Men lige netop Lotto er et af de spil, der har den laveste tilbagebetalingsprocent. Det ændrer ikke ved, at Karen (Joachim B. Olsens kone, red,) spiller Lotto hver uge, siger Joachim B. Olsen, der her ses med konen i 2012. Foto: Martin Sylvest, Scapinx/arkiv
Voltaire skal krediteres for citatet, mener Joachim B. Olsen.

Det skabte voldsom opsigt, da Liberal Alliances Joachim B. Olsen i april måned sagde til Børsen, at Lotto er ”en ekstra skat for dumme mennesker”.

Det fik flere vrede danskere til tasterne på de sociale medier, ligesom Michael Bay Jørsel, centerleder ved Center for Ludomani, kaldte det en ”dum udtalelse”.

I et interview med BT om blandt andet politikerens privatliv siger finansordføreren nu, at det blev sagt i sjov, og at hans kone, Karen, faktisk spiller Lotto hver uge.

- For nylig har der kørt historier om, at jeg mener, Lotto er en ekstra skat for dumme mennesker – og det var faktisk bare et citat fra Voltaire (fransk filosof, red.), som jeg sagde i sjov. Jeg blev overrasket over, at der ikke var flere, der kendte de ord, som Voltaire altså er krediteret for. Men lige netop Lotto er et af de spil, der har den laveste tilbagebetalingsprocent. Det ændrer ikke ved, at Karen (Joachim B. Olsens kone, red,) spiller Lotto hver uge, siger han til BT.

I interviewet med BT sætter LA-politikeren flere ord på forholdet til sin kone, Karen, som han har børnene Marcus (syv år) og Victoria (11 år) med.

De har kendt hinanden siden de var 16 og blev viet af LA-formand, Anders Samuelsen, da han var byrådsmedlem i Horsens. Det skete i 2013 i Samuelsens søster – og kultur- og kirkeminister - Mette Bocks, have.

- Jeg er meget risikovillig og kaster mig ud i politik, og Karen holder sammen på det daglige, så det ikke ender i kaos. Hun er ikke på de sociale medier, hvor der er meget skraldespandsretorik, og derfor oplever hun sjældent ubehageligheder. Jeg oplever oftest at få positive tilkendegivelser fra folk på gaden. Dem, der sidder og skriver grimme ting på de sociale medier, de har kun modet, når de sidder bag deres computer derhjemme, siger Joachim B. Olsen om privatlivet.