Hella Joof efter indianer-video: Jeg er ikke dum, selvom jeg er en nar
Hella Joof er medlem af regeringens disruptionråd. Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Komiker og instruktør Hella Joof forsvarer sin analogi om indianerne, der brænder det hele ned hvert 7. år.

Efter mange verbale tæsk på de sociale medier, tager Hella Joof, komiker, filminstruktør og medlem af regeringens nye disruptionsråd, nu til genmæle i Ekstra Bladet.

Hun har ikke tænkt sig at brænde velfærdssamfundet ned:

- Men jeg mener helt sikkert, at vi skal være klar til at omtænke ting i vores samfund fuldstændig. Så på den måde står jeg ved, hvad jeg har sagt. Selvfølgelig mener jeg det.

I en video, som disruptionrådet har lagt på deres Facebook-side, siger Hella Joof følgende:

- Indianerne. Der er mange indianerstammer, som hvert syvende år brænder hele lortet ned og starter forfra, og det tror jeg faktisk, at vi skal.

Og det forstod mange danskere meget bogstaveligt til Hella Joofs store overraskelse. Det var, slår hun fast, billedligt talt.

Artiklen fortsætter under videoen.


Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede sit disruptionråd 1. maj, som udover Hella Joof har medlemmer som ledende virksomhedsdirektører, fagforeningsformænd og direktører for interesseorganisationer. Og flere har undret sig over hendes rolle i den gruppe.

- Jeg vil vældig gerne spille narens rolle. Narren kunne i gamle dage tillade sig at sige nogle farlige ting til kongen eller kejseren, som ingen andre turde. Det kan være, jeg kan gøre det samme. Måske kan det være, at hofnaren endda også selv bliver klog undervejs. Jeg ved godt, jeg er her som gøgler, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun taler for en højere pensionsalder, men vil også tilgodese de nedslidte.

- Jeg er ikke noget ondt menneske. Og jeg er faktisk heller ikke dårligt begavet, selvom jeg er en nar. Selvfølgelig vil jeg ikke have at folk får en dårlig alderdom. Jeg tror faktisk vi er ret enige, der er bare forskel på, hvor hurtigt vi vil gøre det. Ingen af os er onde, siger hun.