Sælgere drømmer om at sige op

Landets sælgere trives dårligere og dårligere i deres job. Det fastfrosne arbejdsmarked forstærker drømmen om pakke skrivebordet sammen.
"Når jobmarkedet fryser til, stavnsbindes folk til jobbet," forklarer landsformand i Business Danmark, Jens Neustrup Simonsen.
"Når jobmarkedet fryser til, stavnsbindes folk til jobbet," forklarer landsformand i Business Danmark, Jens Neustrup Simonsen. Foto: Colourbox

Drømmen om at smække en opsigelse på chefens bord vokser blandt landets sælgere på trods af den stigende ledighed.

Nye tal fra sælgernes fagforening, Business Danmark viser nemlig, at lysten til at skifte arbejdsplads er steget med 20 procent på blot et år.

"Normalt siger vores medlemmer deres job op, fordi deres chef ikke er i stand til at iscenesætte dem. Men nu ser vi også, at lønnen er grund til at søge nye græsgange," forklarer Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark til Newspaq.

I 2010 flirtede 22 procent af landets sælgere med et jobskifte. I år er andelen vokset til 27 procent.

Jens Neustrup Simonsen mener, situationen på jobmarkedet er med til at forstærke udlængslen blandt medlemmerne.

"Når jobmarkedet fryser til, stavnsbindes folk til jobbet. Har man samtidig måtte vinke farvel til gode kolleger i fyringsrunder og acceptere lave lønstigninger, så opbygges et stigende behov for at søge nye græsgange," siger han.

I år ser 45 procent lønniveauet som opsigelsesgrund mod kun 27 procent sidste år. Og det hænger sammen med, at en del af sælgernes lønninger er provision.

"De lønandele, som man har haft i bonus og provision under højkonjunkturerne, er forsvundet nu, og hvis den dårlige løn så er parret med et dårligt og utilfredsstillende arbejdsmiljø, så går det galt," siger Jens Neustrup Simonsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.