Sådan vinder Danmark EM i håndbold
Vi skal slide og slæbe samt håbe på andre landes hjælp, hvis vi vil i finalen. Foto: OLESEN PETER HOVE / POLFOTO
Vejen bliver bumpet, men det kan lade sig gøre. Læs her hvordan.

De danske håndboldherrer er ikke engang tæt på at komme videre fra mellemrunden og til semifinalen. Men det kan lade sig gøre, selvom Wilbek og spillerne blot har vundet to ud af de første fire kampe ved mesterskabet.

Vejen til guld er faktisk ganske enkel, når man kigger på Danmarks indsats: Alle kampe skal ganske enkelt vindes; først den mod Tyskland i morgen, og så skal svensken ha' da da på onsdag.

Det giver Danmark seks point, og skal seks point give en plads i semifinalerne, skal følgende hold klare sig på følgende vis:

Polen har tre point, men må ikke ende på seks point. De er nemlig bedre end Danmark i det indbyrdes opgør, som vi tabte. Det vil altså sige, at de højst må få to point i deres sidste to kampe, og dem må de gerne hente mod Tyskland. Makedonien har ikke mere at spille for, men tæsker de polakkerne, slutter Polen med fem point, hvis de altså sejrer over Tyskland. Og Polen ender på blot tre point, hvis tyskerne vinder deres indbyrdes opgør.
Det bedste vil altså være, at Makedonien vinder over Polen, mens Polen vinder over Tyskland. Så har Polen fem point og er færdige.

Vinder Tyskerne over Polen, har de syv point og er dermed videre, for de har allerede fem point nu med to kampe igen. Dermed skal vi slå Serbien af pinden i kampen om gruppens andenplads. Får tyskerne kun ét point mod Polen, vil vi gå videre mod dem på reglen om indbyrdes kampe. Forudsat vi altså vinder over dem, hvilket vi naturligvis skal for overhovedet at gå videre.
Det bedste vil altså være, hvis vi vinder over tyskerne, og tyskerne enten taber eller spiller uafgjort mod Polen. Så slutter de på fem eller seks point, men vil ende under os grundet vores indbyrdes sejr.

Værtslandet Serbien er en sværere nød at knække. De har allerede fem point med to kampe igen, og eftersom de slog os i de indledende runder, kan de klare sig med et enkelt point mere og fortsat gå videre på Danmarks bekostning.
De skal altså tabe begge kampe, hvis Tyskland vinder over Polen. Men taber Tyskland der eller spiller uafgjort, ja så kan Serbien roligt banke både Sverige og Makedonien i de to sidste kampe, slutte på ni point og snuppe gruppens førsteplads.
Taber de til Sverige og Makedonien, slutter Serbien på fem point og går ikke videre.
Det bedste vil være, hvis Serbien taber begge kampene.

Sverige er det sidste hold, der kan gå videre. Men det kræver, at de slår både Danmark og Serbien, og gør de det første, er vi alligevel ude, hvorfor hele dette regnestykke mister sin værdi. Slår Sverige blot Serbien, ender vores naboer på fire point og er færdige, men har hjulpet os.
Det bedste vil være, hvis Sverige slår Serbien og taber til Danmark.

Makedonien har ét point og er færdige.
De bedste vil være, hvis de vinder over Serbien og Polen. Så slutter de på fem point, men har suget de andre hold fattige i tabellen.

Der er altså flere kombinationer, som kan sende Danmark videre. Men det hele kan være slut i morgen, hvis Serbien slår Sverige, og Polen slår Makedonien. For så vil Tyskland, Serbien og Polen skulle dele de to semifinalepladser, uanset om vi vinder vores to sidste kampe.

Gruppe II i slutspillet er helt åben, så derfor kan det ikke betale sig at spekulere i, om vi vil være bedst tjent med en førsteplads eller en andenplads.