Sådan skal du klare en orkan
Husk at det kan være en dum idé at bære hat, hvis du skal uden for. Især hvis den er høj. Foto: AP/ Alvaro Barrientos / POLFOTO
Du har kun ganske kort tid til at gøre dig klar

Når storm og orkan brager løs om lidt, handler det om at være velforberedt. Derfor appellerer Beredskabsstyrelsen nu danskerne til at gøre sig stormklare.

"Sørg for at lukke døre og vinduer grundigt samt porte, garager og den slags," lyder første opfordring fra Jørn Allan Pedersen, vagthavende chef i Beredskabsstyrelsen.

Han opfordrer samtidig til, at man tager en lille tur rundt om huset for at se, hvad der kan ligge af ting, som er klar til en flyvetur i vinden.

"Fjern løse genstande fra terrassen. Kan du ikke det, skal de fastgøres ordentligt, det gælder især trampoliner og stilladser," advarer han.

Og endelig gælder det om at gøre sig helt klar, hvis nu det værste skulle ske.

"Det kan jo være, at strømmen svigter, så hav en lommelygte klar samt en radio der kører på batterier, hvis det nu går galt," siger Jørn Allan Pedersen.

Beredskabsstyrelsen er dog klar, hvis helvede bryder løs, og Danmark lammes af orkanen.

"Vi har døgnvagt og et meget højt beredskab. Folkene kører med fem minutters varsel, hvis vi bliver kaldt ud. Desuden har vi fået befalingsmænd, værnepligtige og frivillige står på standby og er klar, hvis det bliver nødvendigt," slutter Jørn Allan Pedersen.

Han oplyser endvidere, at kædesavene er tunet og nødstrømsanlæg har fået fyldt brændstof på.