Så mange danskere har haft sex på arbejdspladsen
Det, der tiltrækker os ved at have sex på arbejdspladsen er det samme som på andre offentlige steder, nemlig at der er risiko for at blive opdaget, siger sexolog Cleoh Dharma. Colourbox / Modelfoto
Sex på jobbet er en meget almindelig fantasi, siger sexolog. Ny undersøgelse afslører, at overraskende mange har prøvet det i virkeligheden.

Kontorstolen, kopirummet eller kantinen efter lukketid.

En ud af syv danskere har prøvet at have sex på deres arbejdsplads. Det viser en undersøgelse, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Antallet overrasker sexolog og specialestuderende i psykologi, Cleoh Dharma.

- Sex på jobbet er er en meget almindelig fantasi, men der er flere, der har gjort alvor af den, end jeg lige troede, siger hun.

Læs også: Mads: Derfor havde jeg sex på kontoret

Farligt og forbudt

En forklaring kan være, at mange kærestepar netop har mødt hinanden på jobbet, siger Cleoh Dharma.

- Hvis man er et par, der arbejder sammen sted, er det en naturlig fantasi lige at tage en "quickie". Især hvis man er nyforelsket og har svært ved at holde sig fra hinanden, siger sexologen.

At man vælger at lade netop kontoret eller førehuset i lastbilen være kulisse for en seksuel eskapade hænger også sammen med, at det er lidt farligt og forbudt, forklarer hun.

Sex på kontoret kan styrke parforholdet

Det kan Mads, der foretrækker at være anonym, nikke genkendende til.

- Det gjorde det ekstra pirrende, at vi måske blev opdaget, fortæller han om de gange, han og en daværende kollega, som han havde et forhold til, havde sex på et kontor i den virksomhed, hvor de begge arbejdede om natten.

Sex på arbejdspladsen kan medføre meget følelsesmæssig rod, hvis det drejer sig om utroskab med en kollega.

Men er det din partner, du kaster dig over, kan sex på arbejdspladsen netop være et krydderi i forholdet, der er med til at styrke forholdet og symbiosen mellem parterne, siger sexolog Claoh Dharma.

Om chefen og kollegerne også er begejstrede for idéen, er derimod en anden snak.

Om undersøgelsen:

Analysebureauet Wilke har på vegne af Avisen.dk spurgt 575 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år:

Har du nogen sinde haft sex på din arbejdsplads?

  • Ja - 14 procent
  • Nej - 85,5 procent
  • Ved ikke - 0,5 procent