Så hård straf kræver anklager for Tobias liv
Der ventes at falde dom i sagen fredag den 13. juli. Foto: Colourbox
Anklager Pernille Moesborg kræver ti års fængsel til stedfar for at mishandle lille dreng til døde.

Anklagemyndigheden kræver særdeles hårde straffe til et par for at mishandle den 15 måneder gamle dreng Tobias til døde i Øster Højst i Sønderjylland den 18. juli sidste år.

Anklager Pernille Moesborg krævede under sin procedure i sagen mod parret ved Retten i Sønderborg 10 års fængsel til stedfaren for mishandling af barnet, skriver ekstrabladet.dk.

Moren kræves idømt en straf på fire års fængsel, fordi hun lod volden ske uden at gribe ind.

Den lille dreng havde 80 ydre skader, røde og blå mærker, hudafskrabninger med mere, som retsmedicinerne har fundet på hans krop, og som alle er blevet gennemgået i retten. Dødsårsagen var kraniebrud og væskeansamlinger i hjernen.

Inden proceduren erkendte drengens mor og stedfaren ifølge netavisen en del af de anklager, der er rejst imod dem i sagen.

Kvinden, der er 21 år, erkender, at hun så passivt til, mens manden mishandlede barnet, og at hun undlod at tilkalde hjælp, da drengen var bevidstløs.

Manden på 30 år nægter at have mishandlet Tobias, men han erkender dog også at have undladt at tilkalde hjælp.

Anklager Pernille Moesborg mener, at drengen er blevet mishandlet, vanrøgtet og udsat for vold fra maj måned, da hans mor flyttede fra Kolding og blev kæreste med manden.

Parret er tiltalt for at have udsat barnet for stump vold dagligt i en periode, ligesom de ifølge anklageskriftet blandt andet spærrede drengen inde, når han var ked af det.

Den 17. juli og natten mellem den 17. og 18. juli sidste år blev drengen udsat for flere bid, flere minutter lange kolde overbrusninger, rystevold samt slag mod hovedet. Barnet blev også svunget rundt i benene og armene, indtil han mistede bevidstheden.

Selv om barnet var hjælpeløst og døde i løbet af natten, tilkaldte parret først hjælp ved 9-tiden om morgenen.