S-SF skriver under på uddannelses-garantier
Alle partierne i Folketinget (bortset fra de fraværende Konservative) skrev under på, at undervisningsmiljøet skal lovsikres. Foto: www.colourbox.com
Det røde regeringsalternativ giver landets elever og studerende en række garantier, der skal forhindre frafald på uddannelserne.

Uddannelsesordførerne for Socialdemokraterne og SF havde gang i kuglepennene torsdag aften.

Under stormødet 'Uddannelse til Alle' i Amager Bio i København lovede Christine Antorini (S) og Nanna Westerby (SF) at opfylde syv ønsker på de studerende ønskeseddel, hvis deres partier skal danne regering om en uge.

"Jeg har blandt andet skrevet under på, at vi ikke vil skære i SUen. Regeringen og DF har jo besluttet, at det ekstra SU-år skal fjernes. Det mener vi rammer socialt skævt. Vi vil også indføre en praktikpladsgaranti, fordi flere end 10.000 unge ikke kan gøre deres erhvervsuddannelse færdig," sige Christine Antorini til Newspaq.

Danmarks måske kommende undervisningsminister skrev ligesom sin SF-kollega ligeledes under på et 'nej' til brugerbetaling på ordinære uddannelser og suppleringskurser.

Og så skal undervisningsmiljøet lovsikres, mens gruppeeksamensformen genindføres på universiteterne.

Det var blandt andre Danske Gymnasiers Sammenslutning (DGS), Danske Studerendes Fællesråd og Erhvervsskolernes Elevorganisation, der stod bag arrangementet torsdag eftermiddag i København.

Her deltog også Venstres Ulrik Fink, Karen Lumholdt fra Det Radikale Venstre, Rosa Lund fra Enhedslisten og Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti.

Politikerne var langt fra enige om, hvad de ville forpligte sig på. Men alle skrev under på, at undervisningsmiljøet skal lovsikres.

"Det er vi rigtig godt tilfredse med. Men jeg er lidt skuffet over, at landets måske kommende undervisningsminister ikke skriver under på at løfte kvaliteten på uddannelserne, for eksempel i form af at lave et loft over holdstørrelserne på ungdomsuddannelserne og sikre flere undervisningstimer på universiteterne," siger Martin Schäfer, formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.