VORES VALG

S-SF lover skattestop, når 17 mia. er i hus

Rødt skattestop træder i kraft, når en række skatte og afgiftsstigninger er gennemført. Det lover oppositionens statsministerkandidat.
Helle Thorning-Schmidt lover rødt skattestop på sit pressemøde mandag.
Helle Thorning-Schmidt lover rødt skattestop på sit pressemøde mandag. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Hvis Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) efter valget den 15. september indtager de fineste to taburetter i Folketingssalen, så har de lovet, at vi allesammen skal betale for vejen ud af krisen i form af stigende afgifter på i alt 17 milliarder kroner.

Men når de er rullet ud, så vil et nyt skattestop træde i kraft.

Det erklærede Helle Thorning-Schmidt på dagens pressemøde, hvor hun sammen med SF-lederen præsenterede oppositionens valgoplæg.

"Det kan dårligt beskrives som et skattestop, for det er sådan set skattestigninger for visse grupper. Men det her er de skatter, vi agter at gennemføre, hverken mere eller mindre," sagde hun.

Det er en fastfrysning i kroner og øre på samme måde af ejendomsværdiskatterne osv., som den nuværende regering har gennemført?

"Det har vi sagt i ganske lang tid, ja," svarede Helle Thorning-Schmidt Informations politiske reporter.

"Det er selvfølgelig vigtigt for os at få sagt, at der ikke kommer nye skatter. Vi opfinder ikke nogle nye afgifter," slog hun fast.

Socialdemokraterne og SF vil bl.a. gøre det dyrere at ryge, hæve prisen på usunde fødevare og etablere en betalingsring rundt om København.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.