VORES VALG

S og SF lover job her og nu

Fremrykkede investeringer og gunstigere forhold for selvstændige skal skabe job og løse problemet med manglende praktikpladser, lover S-SF.
Socialdemokraterne og SF mener, de kan skabe flere jobs i byggeriet. Det skal komme de mange unge arbejdsløse til gavn.
Socialdemokraterne og SF mener, de kan skabe flere jobs i byggeriet. Det skal komme de mange unge arbejdsløse til gavn. Foto: Colourbox

Ledigheden er steget for tredje måned i træk. Oppositionen anerkender, at krisen har sat regeringen på hårdt arbejde, men S og SF mener, at det er muligt at forhindre, at antallet bliver endnu højere.

"Når vi er så optagede af at fremrykke offentlige investeringer for bl.a. at skabe jobs i byggeriet og sikre en straksafskrivningsmulighed for de private virksomheder, så er det for at skabe jobs her og nu," siger næstformand i den socialdemokratiske folketingsgruppe, Mette Frederiksen, til Newspaq.

Hun vil ikke starte "et hundeslagsmål" med den blå fløj, men hun mener alligevel, at S og SF vil kunne få antallet af ledige ned. Det skal blandt andet ske igennem en praktikgaranti.

"Vi vil gerne give 40.000 danskere muligheden for at gå fra at være ufaglært arbejdskraft til at være faglært. Det vil gavne mange af de unge, der ikke har fået nogen uddannelse," siger hun til Newspaq.

Ledigheden er steget de seneste tre måneder, og tallet ligger lige nu på 6,1 procent af arbejdsstyrken. I juli fik Danmark godt 1000 flere arbejdsløse. SF's arbejdsmarkedsordfører tror ikke, det havde set nær så grelt ud, hvis regeringen havde heddet S-SF i stedet for VK.

"Ledigheden skyldes selvfølgelig mange ting, men Lars Løkke (V), har været fuldstændig passiv med hensyn til at sætte nye ting i gang for samarbejdet mellem forskning og private virksomheder med henblik på at styrke eksporten," siger Eigil Andersen (SF) til Newspaq.

Det skal også være med til at skabe såkaldt grønne jobs.

"I 2020-planen ligger vi til grund, at der skal ske en målretning af erhvervsstøttemidlerne, så vi fremmer de områder, hvor vi gerne vil have, Danmark skal være særligt konkurrencedygtig. Det gælder indenfor vedvarende energi, vand og affald, men også sådan noget som velfærdsteknologi," siger Mette Frederiksen.

I juli måned var der 163.000 ledige danskere.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.