S-minister i sag om sex-chikane mod sekretær
S-minister Carsten Hansen har angiveligt antastet en partisekretær efter en juefrokost. Foto: Partifoto
Socialdemokraterne har indgået et forlig med en sekretær i partiet, efter en minister til en julefrokost angiveligt havde chikaneret hende.

Minister for By-, Bolig- og Landdistrikter Carsten Hansen (S) indgår i en sag om sex-chikane.

Det var angiveligt til en julefrokost, som endte en sen nattetime på spillestedet Copenhagen Jazzhouse, at socialdemokraten har forulempet en af de partiansatte kvindelige sekretærer. Ministerens opførsel samme aften endte som en faglig sag om sex-chikane.

Det skriver Ekstra Bladet.

Før sommerferien indgik kvindens fagforening HK og socialdemokraternes top sammen et forlig i sagen.

"Jeg kan bekræfte, at der er en personalesag, som jeg er meget ked af og beklager. Sagen er afsluttet i enighed mellem parterne og det relevante fagforbund," siger Carsten Hansen til Ekstra Bladet.

Sekretærens fagforening HK bekræfter eksistensen af en 'personsag'.

"Jeg kan bekræfte, at der har været en drøftelse mellem HK og socialdemokraterne vedrørende en personsag i foråret 2011, og at der er lavet en aftale, der tilgodeser vores medlem," siger faglig chef hos HK, Steen Prelsler til Ekstra Bladet.

Det er nuværende S-finansminister Bjarne Corydon, der i sin egenskab af daværende chef for partiets presse- og analyseafdeling forhandlede sagen for socialdemokraterne.

Den forulempede kvinde har ikke ønsket at tale med Ekstra Bladet.

Kilde: Ekstra Bladet