S: Miljøminister er landbrugets marionetdukke

Miljøminister skal svare på, om hun er er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke.
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) bekræfter, at hun er "inspireret" af landbrugets lobbyister, men afviser, at det er et problem.
Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) bekræfter, at hun er "inspireret" af landbrugets lobbyister, men afviser, at det er et problem. Foto: Pressefoto, Miljø- Og Fødevareministeriet./Free

Der bliver langet kraftigt ud efter miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som beskyldes for at være marionetdukke for interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug.

Det er oppositionspartierne SF og Socialdemokraterne, som kritiserer, at Miljø- og Fødevareministeriet ifølge dagbladet BT har kopieret store dele af et udkast fra Bæredygtigt Landbrug.

Store dele af ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe, som blev offentliggjort 20. november, er kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen, der er sendt 19. oktober.

- Det er en meget, meget alvorlig sag. Derfor indkalder jeg nu miljø- og fødevareministeren i samråd. For det centrale spørgsmål er, om Eva Kjer Hansen er danskernes minister eller Bæredygtigt Landbrugs marionetdukke.

- Noget kunne desværre tyde på det sidste, siger Simon Kollerup, Socialdemokraternes fødevareordfører