S: Danskerne skal ændre krævementaliteten

Danskerne skal lære at klare sig selv, siger socialministeren.
Danskerne skal holde op med at kræve og starte med hjælpe sig selv, mener politikerne i Folketinget.
Danskerne skal holde op med at kræve og starte med hjælpe sig selv, mener politikerne i Folketinget. Foto: Colourbox

Det skal atter være en dansk værdi at klare sig selv.

Sådan lyder udmeldingen fra socialminister Karen Hækkerup, efter den heftige debat om fattigdomsgrænser, der har kørt i medierne det sidste halvandet døgn, skriver Berlingske.

Debatten fandt grund i, hvorvidt kontanthjælpsmodtageren Carina, som Öslem Cekic (SF) brugte som et eksempel på en fattig dansker, overhovedet er fattig.

"Jeg synes ikke, at man er fattig, hvis man har 15.700 kroner om måneden efter skat. Der er brug for en debat om, hvordan vi betragter vores velfærdsgoder. Vi skal holde op med at betragte samfundet som et tagselvbord, som vi ikke selv skal bidrage til," siger Karen Hækkerup til Berlingske.

Udmeldingen vækker genklang på den anden side af midten i Folketinget.

"Det er en tiltrængt debat. Socialministeren har ret i, at der har været et værdiskred, hvor modtagerne af offentlige ydelser let glemmer, at andre har afleveret dem," siger De Konservatives socialordfører, Tom Behnke.

Også i Liberal Alliance vækker socialministerens besked glæde, men Joachim B. Olsen, som startede fattigdomsdiskussionen ved at sige, at han brækkede sig over påstanden om, at der findes fattige i Danmark, forholder sig alligevel skeptisk.

"Det er en ekstremt vigtig debat. Men socialministerens holdninger falder lidt til jorden, når regeringen samtidig vil fjerne loftet over kontanthjælpen. Det gør jo, at sådan en som Carina får et endnu større rådighedsbeløb," siger Joachim B. Olsen til Berlingske.

Kilde: Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.