S-borgmester: Regeringen påvirker negativt
Regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen er ansvarlige for partiets krise, mener en borgmester. Foto: Colourbox
Hjørrings borgmester Arne Boelt er ked af det negative slør, som han mener regeringen kaster over lokalpolitik.

Mange socialdemokratiske borgmestre i landets kommuner står til et katastrofalt kommunalvalg næste år som følge af, at regeringen har indgået nogle borgerlige reformer, lyder vurderingen fra flere eksperter i Politiken søndag.

En af de borgmestre, der er på vippen, er Hjørrings Arne Boelt (S).

- Landspolitik påvirker kommunernes politik. Det gør det altid, fordi nogle mennesker bliver så skuffede over det, der sker, at de siger - så er det slut med at stemme på Socialdemokraterne.

- Den del af stemmerne er formentlig tabt - i hvert fald indtil man får genvundet tilliden. Politik handler om tillid, og derfor slår det så hårdt igennem kommunalt, når der sker noget på landsplan, siger borgmesteren og erkender, at der er tale om en tillidskrise.

Og den skyldes blandt andet regeringens skattereform med Venstre og Konservative og de forliste trepartsforhandlinger, mener han.

- Hvad pokker var det lige? Man kaster de grupper, som Socialdemokraternes værdier udspringer fra, over bord. Det er unødigt, og der ligger et stort arbejde med at få genoprettet tilliden i forhold til det arbejdende folk.

- Regeringen skal og kan kun genoprette tilliden ved at komme ud og snakke med folk, siger Arne Boelt.

Trods hans oplevelse af negativ påvirkning fra regeringen er borgmesteren ikke bange for, hvordan det kommer til at gå ved kommunalvalget i efteråret 2013.

- Jeg er ikke bange. Jeg ved godt, at jeg ikke sidder på så stærkt et mandat, at jeg bare kan læne mig tilbage. Jeg skal arbejde for at blive siddende på posten.

- Jeg er ærlig - i modsætning til regeringen. Jeg vil beholde den høje grad af tillid og tage ud til de befolkningsgrupper, som bliver ramt, siger Arne Boelt.