Rygeforbud på plejehjem splitter regeringen
Forslaget fra socialdemokraterne kom efter en 82-årig kvinde i weekenden døde efter en brand, der opstod efter rygning. Foto: Colourbox
Landets plejehjem skal have mulighed for at forbyde de ældre at dampe løs, foreslår S. Men SF er rygende uenige.

Landets plejehjem skal have mulighed for at forbyde de ældre at ryge, hedder det i et nyt forslag fra Socialdemokraterne.

Men regerings-kollegerne i SF skyder allerede forslaget ned. Socialordfører Özlem Cekic siger direkte, at partiet ikke bakker op.

"Det er er et meget drastisk forslag, som vi ikke kan støtte. Vi synes, det er vigtigt, at den ældre har retten til at bestemme over eget liv. Det er værdigt, og det er den linje, vi fortsat skal have i vores ældrepolitik," siger hun til Newspaq.

SF's holdning til spørgsmålet om rygning på plejehjemmene deles af de De Konservative.

Også her lyder der et rungende nej til at lægge stemmer til Socialdemokraternes forslag, der først og fremmest handler om at stoppe dødsbrande på plejehjemmene.

"Hvis man fik mulighed for at ryge på fællesarealer, om ikke andet så i aflukkede arealer, hvor man er sammen med personalet, så kan det være med til at minimere de her brande. Jeg tror ikke, at vejen frem er flere forbud," siger socialordfører Tom Behnke.

Forslaget fra socialdemokraterne kom efter en 82-årig kvinde i weekenden døde efter en brand, der opstod efter rygning.