Royal redaktør på arbejde for børns psyke
Hertuginden har selv udtalt, at hun og William ikke vil tøve med at bryde tabuet og søge hjælp, hvis enten prins George eller prinsesse Charlotte en dag skulle opleve psykiske problemer. Foto: Chris Jelf/AP
Er det okay at være ked af det? Er det okay at snakke med mor eller far? Det diskuterer hertuginde Kate i sin rolle som redaktør.

Hertuginde Kate formår om nogen at skabe opmærksomhed om de sager, der ligger hendes hjerte nær.

Derfor har hun endnu engang sat fokus på børns psykiske problemer, men denne gang på en ny måde - nemlig som gæsteredaktør for Huffington Post UK.

I samarbejde med The Huffington Post har hertuginden onsdag overtaget redaktørstolen, men hun har også bidraget til dagens produktion med et blogindlæg fra egen hånd.

- Da jeg blev gift, begyndte jeg at arbejde med velgørenhed for mennesker, der påvirkes af afhængighed, familiers sammenbrud og sårbare børn, skriver hertuginden, der har mødt talrige hjerteskærende historier i sit virke.

Hvad hertuginden ikke havde forventet, skriver hun videre, var, at hun igen og igen oplevede, at de problemer, der havde fået folk helt ud i tovene ofte stammede fra barndommen.

- Det gik op for mig, at mange børn helt ned under femårs-alderen oplever komplekse problemer, og de har ikke den følelsesmæssige modstandsdygtighed eller evnen til at bede om hjælp, skriver hertuginde Kate.

Det er de problemer, som Huffington Posts nye tiltag "Young Minds Matter" skal dæmme op for gennem samtale med børn, og hertuginden var med det første blogindlæg med til at skyde initiativet i gang:

- Det er på tide, at dette ændrer sig, slår hun fast.

Ud over Kates samarbejde med The Huffington Post UK, har hertuginden også indgået et samarbejde med Anna Freud Centreret, der hjælper børn og unge med den byrde, psykiske problemer kan føles som.

Du kan læse hele hertuginde Kates blogindlæg (på engelsk) her: http://www.huffingtonpost.co.uk/her-royal-highness-the-duchess-of-cambridge/lets-make-a-real-difference-for-young-children_b_9246336.html

/ritzau/FOKUS