Rolling Stones er årets kassesucces
Med billetter for næsten 2,5 milliarder danske kroner er The Stones det band, der har tjent mest på at spille koncerter verden over i år.

85.000 danske koncertgæster i Horsens var blot en lille dråbe ned i det store pengehav, som Rolling Stones har fyldt op på sin verdenstour. Men den lille dråbe var også med til at sikre The Stones den største tour-indtjening i år.

Ifølge det amerikanske musikblad, Billboard Magasine, tjente The Rolling Stones knap 2,5 milliarder danske kroner på billetter til udsolgte koncerter i Nordamerika, Sydamerika, Japan, Kina, Australien, New Zealand og Europa.

Touren startede i august 2005, og i november 2006 kunne bandet glæde sig over en god fortjeneste. Bandets tour producer, Michael Cohl, siger til Billboard.com, at resultatet absolut "ikke er dårligt".

»Der er stadig en række aflyste koncerter i Europa, som bandet føler sig forpligtet til at gøre godt for. Så jeg vil ikke være overrasket, hvis det fortsætter næste år,« lyder det fra Michael Cohl.

Sygdom og uheld var blandt andet årsag til, at The Rolling Stones måtte udskyde og aflyse koncerter i Europa denne sommer.

Efter The Stones er det popstjernen Madonna, der har tjent mest på sin verdenstour.

Top ti over tour-indtjening 2006:

The Rolling Stones: 437 millioner dollar

Madonna: 195 millioner dollar

Bon Jovi: 131 millioner dollar

U2: 96 millioner dollar

Tim McGraw/Faith Hill: 88,8 millioner dollar

Cirque du Soleil?s Delirium: 78,5 millioner dollar

Barbra Streisand: 76 millioner dollar

Kenny Chesney: 66 millioner dollar

Dave Matthews Band: 58 millioner dollar

Aerosmith: 58 millioner dollar

Kilde: Billboard.com