Rockstjerner til kamp mod global opvarmning
Internationale rockstjerne dropper Afrika og kaster sig over den globale opvarming. De opfordrer fans til at købe CO2-kvoter.

Selvom Vanilla Ice ikke er blandt internationale rockstjerner som Red Hot Chili Peppers, Sugarbabes og Scissor Sisters, så ønsker musikerne sig alligevel en masse »Ice, ice baby«.

Stjernerne kaster sig nu ud i kampen mod den globale opvarmning. De opfordrer fans til at købe CO2-kvoter – de drivhusgasser der er med til at forårsage drivhuseffekten og det mystiske klima, som alle kan observere uden for vinduerne.

Med Kyoto-aftalen er det blevet muligt at handle med CO2-kvoter på samme måde, som man køber æbler. Lande, der så bruger meget energi fra eksempelvis kulværker, der udleder meget CO2, kan så købe kvoter fra fattigere lande, der ikke bruger lige så meget energi.

Rockstjernerne opfordrer sine fans til at donere 200 kroner til kampagnen fra miljøorganisationen Global Cool. Pengene skal bruges på at købe CO2-kvoter. Men da de ikke skal sælges videre igen, vil det reelt betyde, at der kommer mindre CO2 ud i atmosfæren.

Også filmstjerner som Orlando Bloom og Leonardo DiCaprior er gået ind i køb af CO2-kvoter.

Formålet er også at gøre fansene miljøbevidste og signalere, at det er nu vores planet skal reddes, siger initiativtagerne.