Rockere må fortsat ikke komme i deres klubhuse

Opholdsforbud forlænges. I Maribo og Næstved må Satudarah og Bandidos ikke komme i deres klubhuse.

Politiet har fredag forlænget opholdsforbuddet i en række rockerklubhuse på Sjælland og Lolland. Kun i Køge er der ikke længere grundlag for et forbud mod adressen Egøjevej 114.

Politiet vurderer, at Bandidos ikke længere vil opholde sig på adressen, lyder det i en pressemeddelelse.

I løbet af november har politiet valgt at forbyde ophold i 15 ejendomme, som tjener som tilholdssted for grupperne Bandidos og Satudarah. De to grupper ligger ifølge politiet i konflikt over hele landet.

Det var 3. november, at politikredsene i det østlige Danmark valgte at lukke 11 rockerborge. Det drejer sig om borge i Helsingør, Hillerød, Ganløse, Frederiksværk, Hvidovre, Rødovre og Brøndby, Næstved, Maribo, Køge og Holbæk.

Alle steder - bortset fra Køge - har politiet fredag valgt at forlænge opholdsforbuddet.

Ugen efter lukningerne i øst fulgte jyderne efter og lukkede fire rockerborge i Randers, Horsens, Viborg og Aalborg.

Både lukningerne i Jylland samt på Sjælland og Lolland er siden blevet forlænget i yderligere 14 dage, og nu er opholdsforbuddet altså blevet udstrakt endnu engang i Næstved og Maribo.

De jyske rockerborge er foreløbig lukket i endnu en uge.

Det er den såkaldte rockerlov, der muliggør en lukning af rockerborgerne. Det kan politiet gøre, hvis man skønner, at ejendommen kan være mål for et angreb.

Og det er ejendommene ifølge politiet. Man henviser til et verserende opgør mellem Bandidos og Satudarah.

Konflikten blev for alvor udløst under et masseslagsmål ved et boksestævne i Herlev i oktober, men der er også flere tilfælde af vold, brandstiftelse og anden kriminalitet, som politiet forbinder med de to gruppers konflikt.

Politiet frygter, at rockerborgene vil være mål for angreb - for eksempel skyderier - og at omkringboende vil være i fare.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.