FAKTA: Tre unge blev dræbt mens de lå og sov

Østre Landsret indleder tirsdag ankesagen mod to mænd, der blev dømt i forbindelse med et tredobbelt drab.

I november 2015 blev tre unge mænd dræbt i en lejlighed på Frederiksberg i København. Tirsdag indleder Østre Landsret ankesagen mod to af de tre, der i byretten blev dømt i forbindelse med drabene.

Her er et kort oprids af sagen.

* Tre unge mænd blev dræbt, da de lå og sov i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Forbrydelsen fandt sted 11. november 2015 cirka klokken 03.40.

* De lå under spraglede dyner på en seng og på en madras på gulvet.

* Der blev affyret revolverskud mod siden af hovedet på to af de unge, mens den tredje blev skudt i panden.

* Desuden blev to af ofrene ramt af skud fra et haglgevær.

* De dræbte er Phillip Leth Rasmussen på 19 år, Mike Vinther på 24 og Suhaib Jaffar på 23. Alle tre tilhørte ifølge politiet den såkaldte Vanløse-gruppe.

* Gerningsmændene trængte ind i lejligheden gennem et vindue, efter at de var kravlet op på et stillads ved ejendommen.

* Motivet var hævn. To af de involverede var tidligere blevet overfaldet af de tre unge.

* I maj blev den 34-årige Ian Ramm Hansen, der er såkaldt krigsminister i Bandidos i Vanløse, idømt fængsel på livstid for drabene. Han ankede på stedet dommen til landsretten.

* Den 25-årige Benyamin Rahimi blev idømt 10 års fængsel for medvirken til drab. Han udpegede lejligheden, hvor de tre opholdt sig, for krigsministeren i Bandidos-afdelingen i Holbæk.

* Rahimi ankede på stedet dommen. Siden ankede også anklagemyndigheden, der kræver ham idømt 16 års fængsel eller forvaring.

* En 27-årig mand, der er svoger til Ian Ramm Hansen, fik et år og 10 måneders fængsel for at have skaffet den revolver, der blev brugt.

* Krigsministeren fra Holbæk-afdelingen var også sigtet i sagen, men begik selvmord i arresten, før sagen kom for retten.

Kilder: Oplysninger fra retssagen mod de tre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.