Riis får Tour-bøde for saddelballade

Saxo Bank Sungaard får en bøde for "upassende opførsel" af holdets medarbejdere i forbindelse med søndagens etape.
Bjarne Riis må af med 1200 kroner i bøde, efter at holdets medarbejdere lavede en scene i forbindelse med søndagens etape af Tour de France.
Bjarne Riis må af med 1200 kroner i bøde, efter at holdets medarbejdere lavede en scene i forbindelse med søndagens etape af Tour de France. Foto: Scanpix Danmark, Reuters

Bjarne Riis og Saxo Bank Sungaard har fået et rap over nallerne af den internationale cykelunion, UCI.

Det samme har Johann Bruyneel, der er sportsdirektør for Radioshack, og de skal nu hver især betale 200 schweizerfranc (1.200 kroner) i bøde for "upassende opførsel".

Det sker, efter at holdenes medarbejdere protesterede voldsomt, da UCI før gårsdagens holdtidskørsel mente, at hældningen på specialcyklernes sadler var i strid med reglerne.

Ifølge Cycling News var det sportsdirektør Bradley McGee, der udløste bøden.

Johan Bruyneel klager på sin blog over, at reglerne bliver tolket anderledes end forventet.

"Så dukker du op til verdens største løb og får at vide, at den position, du har kørt med, er ulovlig!" skriver en vred Johan Bruyneel.

"Som du kan forestille dig, blev den inkonsistens i reglerne ikke modtaget pænt af mekanikere, holdejere og sponsorer (som bruger tusinder af dollars i vindtunneller hvert år), hvilket førte til et uprofessionelt optrin foran alle mennsker - en pinlighed for sporten," skriver han.

"Som UCI plejer at gøre, håndterede de situationen ved at give mig og Bjarne Riis en bøde på 200 schweizerfranc for, hvad de kalder upassende opførsel (og som jeg ville kalde at påpege inkonsistens i reglerne)," skriver Johann Bruyneel.

Kilde: Cycling News

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.