Riis: Contador og Schleck må samarbejde
De største konkurrenter er hinandens sidste chance. Ellers vinder Voeckler eller Evans, siger Riis. Foto: Scanpix/AFP/Joel Saget
Kampen om den gule trøje er så skrap, at forhåndsfavoritterne er truet. Vi skal samarbejde for at hente Voeckler og Evans, mener Riis.

På forhånd var Alberto Contador og Schleck-brødrene kæmpefavoritter til at vinde årets Tour de France. Efter to uger ser virkeligheden dog helt anderledes ud.

Franske Thomas Voeckler i den gule trøje og eks-verdensmesteren i enkeltstart, Cadel Evans, blander sig så meget i topstriden, at de skal elimineres. Så kontant er beskeden fra Bjarne Riis, der opfordrer Schleck-brødrene til samarbejde.

"Vi er nødt til at være realistiske, og det er de (Schleck-brødrene, red.) også. Hvis Alberto vil vinde, så er fire minutter til Voeckler før den sidste enkeltstart nok lige rigeligt. To minutter til Evans, det er lige rigeligt. Det samme gælder jo for dem. Det er heller ikke godt for dem med den sitaution, de er i," siger Bjarne Riis til sporten.dk.

På Schleck-holdet, Leopard Trek, kan sportsdirektør Brian Nygaard godt se det fornuftige i et samarbejde med ærke-rivalen.

"Contador kan være tvunget til et mere storartet angreb med den mængde tid, han skal ud at vinde. Det kan være vores nøgle til at knække Cadel Evans," siger han til sporten.dk.

Kilde: sporten.dk