Revyplakat revses for racisme: Det er IKKE sjovt

Flere personer prøver at få sponsorerne til at trække støtten til Kerteminderevyen. De mener, at revyens plakat er racistisk.
Se plakaten i fuld størrelse under teksten.
Se plakaten i fuld størrelse under teksten. Foto: Kerteminderevyen

60 personer anklager Kerteminderevyen for racisme. De har sendt et brev til revyens sponsorer, hvor de opfordrer til, at støtten til revyen trækkes tilbage.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Årsagen er årets revyplakat, hvor skuespillerne Fashad Kholghi, Trine Gadeberg, Kim Hammersvang og Marie Mondrup optræder som andre folkeslag.

- Det var med stor forbløffelse, at vi kunne konstatere, at plakaten til næste års udgave af Kerteminderevyen præsenterer udpræget racistiske stereotyper som "redface", "yellowface" og "blackface," hvor personer er karikeret, sminket og udklædt som andre folkeslag, står der ifølge Fyens Stiftstidende i brevet til sponsorerne.

En af brevets underskrivere, Kirstine Dalsgaard Larsen, finder ifølge avisen plakaten racistisk og utidssvarende, og hun mener ikke, at man kan tillade sig at gøre grin med minoriteter i en revy.

- Jeg synes ikke, man kan dække sig ind under humor i enhver sammenhæng, for samtidig reproducerer man også racistiske stereotyper, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Revydirektør Mads Nørby er uforstående overfor anklagerne om racisme:

- Vi har lavet en inkluderende plakat, der lige præcis viser, at der findes stereotyper, som vi tager op i revyen, og derfor er det en relevant plakat, siger Mads Nørby til Fyens Stiftstidende.

Han er overbevist om, at sponsorerne ser anderledes på sagen.

Kerteminderevyens plakat for den kommende forestilling.
Foto: Kerteminderevyen

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.