Retssag imod SAS for misbrug af asiater
SAS må højest bruge 20 procent ikke-dansk personale mellem København og Asien. Foto: Jakobsundin/GNU Free Documentation License/wikimedia
SAS og medarbejderne kan ikke blive enige om, hvor stor bod SAS skal betale for at bryde personale-aftale.

Medarbejderne i SAS trækker nu deres arbejdsgiver i retten, oplyser medarbejdernes fagforening CAU.

SAS har i 53 tilfælde har brudt en aftale med CAU om at begrænse brugen af billig udenlandsk arbejdskraft på ruterne mellem København og Asien.

Det har SAS erkendt, men parterne kan efter næsten et års forhandlinger stadig ikke blive enige om, hvor stor en bod SAS skal betale for forseelsen.

CAU's krav lyder på 1,4 millioner kroner. SAS tilbød i første omgang 50.000 kroner, og på et møde fredag kunne ledelsen ikke strække sig længere end til 250.000 kroner.

Derfor har CAU besluttet at trække SAS i arbejdsretten.

"Når de skal betale sådan en stor bod, så vil de også være mere tilbøjelige til fremover at sørge for, at tingene er i orden. Dvs. så får vi det rette antal dansk eller skandinavisk crew om bord. Det er det, vi håber på, og det kommer jo også vores medlemmer til gavn," siger CAU's formand Jakob Esposito til Newspaq.

Aftalen om udenlandsk arbejdskraft indebærer, at SAS højest må bruge 20 procent ikke-dansk personale på ruterne mellem København og Asien.

"Det er sørgeligt at SAS ikke vil anerkende, at de har forbrudt sig meget alvorligt imod den indgåede aftale om brugen af udenlandsk arbejdskraft," siger CAU's formand Jakob Esposito til Newspaq.