Rengøringsfusk hos supermarkeder
Der blev afsløret snyd med rengøringen i alle afskygninger, da politi og SKAT aflagde uanmeldt besøg hos en række supermarkeder. Foto: Colourbox.dk
Politiet og Skat afslørede omfattende fusk med rengøringen i supermarkeder, der blandt andet bød på sort arbejde og illegal arbejdskraft.

Det var en bred vifte af ulovligheder, som Skat og politiet blev mødt af, under en kontrol af rengøringspersonale hos tre store supermarkedskæder i Jylland og på Fyn.

Ni ud af 30 medarbejdere som var på arbejde under aktionen, havde ikke rent mel i posen. To havde endda så store samvittighedskvaler, at de valgte at stikke halen mellem benene da Skat og ordensmagten ankom - så deres forhold blev ikke afklaret.

Derudover mødte de en rengøringsmedarbejder, der var yderst forvirret idet han hverken kunne huske hvilket sprog han snakkede, eller hvem han i øvrigt var. Det gav politiet ham en ekstra mulighed for at huske på vej til stationen. Her viste det sig, at han ikke havde opholds- eller arbejdstilladelse og han er nu sendt ud af landet. I øvrigt sammen med tre andre, som ganske vist godt kunne tale, men stadig ikke havde hverken opholds- eller arbejdstilladelse.

Derudover var der tre andre, der arbejdede sort og flere der havde falske sygesikringsbeviser. To ud af fire af rengøringsfirmaerne var desuden ikke registreret, så de betalte hverken skat eller moms af deres indtægter.

Skat har nu udarbejdet en række råd til supermarkederne om, hvordan de undgår sort arbejdskraft i deres butikker.
Et tilbud, som der er blevet taget godt imod ude i butikkerne, beretter Skat.