Rengøringsfolk truet på livet
To mænd fra Rumænien er blevet truet på livet i Nordsjælland, efter de har hjulpet 3F med at afsløre en lyssky del af rengøringsbranchen. Foto: Colourbox
To mænd med rumænsk baggrund er under politibeskyttelse, fordi de har hjulpet 3F med at afsløre lyssky forhold i rengøringsbranchen.

To mænd, der har gjort rent for underleverandører til Forenede Service i Helsingør, er blevet truet på livet til at udlevere navnet på en journalist.

Derfor har de to mænd med rumænsk baggrund nu i flere uger haft politibeskyttelse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Gerningsmændene har angiveligt truet mændene til at afsløre navnet på en rumænsk undercover-journalist, der var i gang med research til en historie om arbejdsforholdene hos to tidligere underleverandører til Forenede Service.

Faglig sekretær Rudi Andreasen fra 3F Nordøstsjælland fortæller, hvordan de to mænd omtrent er blevet truet.

"I kommer ikke tilbage i live, hvis ikke I kommer med navnet!, omtrent sådan lød truslerne omkring jul," gengiver han over for Frederiksborg Amts Avis.

Derfor gik 3F til Nordsjællands Politi med sagen. Og her har man taget den så alvorligt, at de to mænd har fået politibeskyttelse.

"Sagen blev taget meget seriøst af Benny Frederiksen fra efterforskningsafdelingen, og vores to medlemmer blev udstyret med overfaldsalarmer. Vi fik dog heldigvis at vide, at de færreste trusler på livet bliver ført ud i virkeligheden. Er det alvor, så truer man ikke først," siger Rudi Andreasen til Frederiksborg Amts Avis.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis