Rekordmange må sælge huset på tvangsauktion

På trods af de historisk lave renter på boliglån er der stigende tendens i antallet af boliger, som sættes på tvangsauktion.
Mange danskere bliver fortsat nødt til at sælge boligen på tvangsauktion.
Mange danskere bliver fortsat nødt til at sælge boligen på tvangsauktion. Foto: EDC

Antallet af tvangsauktioner på det danske boligmarked i november illustrerede, at mange danskere fortsat kæmper med privatøkonomien.

På trods af de lave renter på boliglån endte 467 boliger på tvangsauktion, hvilket er rekord for 2011. Det er ti procent mere end i oktober, hvor 425 boliger røg under hammeren, viser tal fra Danmarks Statistik.

Dermed fortsætter tendensen, som i fire ud af de sidste fem måneder har været opadgående for antallet af tvangsauktioner.

Der er dog endnu langt til det højeste antal månedlige tvangsauktioner, som Danmarks Statistik har registreret. De forekom i 1990, hvor der i gennemsnit var 1.695 tvangsauktioner om måneden.

Til sammenligning har der i 2011 været 411 tvangsauktioner om måneden. Det nuværende antal er bortset fra februar 2010 det højeste i 15 år.

Især Region Sjælland er hårdt ramt med 130 tvangsauktioner i november. De øvrige regioner har i november oplevet mellem 98 og 81 tvangsauktioner. Det laveste antal nogensinde var i 2006 med 106 månedlige tilfælde.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.