Regnofre må vente flere døgn på rengøring
To skybrud inden for en måned har sat rengøringsfirmaer på overarbejde. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Der var pres på rengøringsfirmaerne i forvejen, og det har nattens skybrud bestemt ikke lavet om på. Det er nu blevet endnu værre.

Først kom der et. Og så et til. Skybrud altså.

Det har sat rengøringsfirmaerne på overarbejde. Hos ISS vurderer man, at det vil tage flere døgn, før kloakstinkende kældre kan få førstehjælp i form af affugtere og rengøring.

"Ovenpå det nye skybrud kan der desværre gå et par døgn, før vi er ude. Det må vi erkende," siger direktør i ISS skadeservice Kim Steendahl.

Ventetiden på rengøring af sin kælder eller lavtliggende hus var ellers ved at blive bragt ned siden sidste skybrud, men det har nattens og gårsdagens vandmængder lavet om på.

Skybruddet ramte ikke kun København i denne omgang, og det har ifølge Kim Steendahl givet mange henvendelser og ekstra ventetid.

"Vi har fået 75 henvendelser det seneste døgn, fordelt over en meget større geografi. Det gør jo at alt efter, hvor man bor, så vil der være længere ventetid," siger han.

Han forklarer, at fynboerne er heldige, fordi de ikke har været ramt af det første skybrud. Derfor har de kortere ventetid.

Selvom der har været diskussion om, hvorvidt gårsdagen vandmasser skulle kaldes miniskybrud, skybrud eller heftig regn, så er det et fedt hos ISS.

"Alt efter, hvem man spørger, får man et forskelligt svar på, hvad vejrfænomenet i går skal kaldes, men hos os giver det det samme - nemlig en masse vand," siger Kim Steendahl.