Regeringen stopper jægersoldaters udsendelse

Udsendelsen af godt 50 jægersoldater til Afghanistan i februar bliver ikke til noget. Regeringen vil ikke sende soldaterne af sted.
50 jægersoldater kommer efter al sandsynlighed ikke til Afghanistan dom planlagt. Arkivfoto.
50 jægersoldater kommer efter al sandsynlighed ikke til Afghanistan dom planlagt. Arkivfoto. Foto: Dennis Vang Knudsen og Heri Hammer Niclasen

Regeringen vil stoppe udsendelsen af 50 danske jægersoldater til Afghanistan.

Det sker efter at det i går kom frem, at Danmark har taget mere end dobbelt så mange krigsfanger som ellers oplyst. Og at danske soldater ulovligt har udleveret fanger direkte til det irakiske styre danske soldater.

Det skriver Politiken.

Nu vil Forsvarsminister Nick Hækkerup have klare retningslinjer, før soldater fra Frømandskorpset og Jægerkorpset kan tage afsted.

"De kommer ikke af sted, før jeg er betrygget om, at de kan løse deres opgaver på ordentlig vis. Vi skal leve op til folkerettens ånd og bogstav. Vi må ikke lave omgåelser som i Irak. Derfor skal forsvarskommandoen nu beskrive de juridiske retningslinjer, som specialsoldaterne skal arbejde efter", siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til avisen.

De danske soldater skulle træne afghanske styrker i Helmand provinsen i to år.

Forsvarschef Knud Bartels løftede i går sløret for de meget omtalte breve, hvor det stod klart, at soldaterne havde taget lagt flere krigsfanger end hidtil oplyst af forsvaret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.