Regeringen klar til at blande sig i salg af lufthavn
Staten vil ikke lade hvem som helst købe en stor aktiepost i Københavns Lufthavne. (Arkivfoto) Foto: Københavns Lufthavne/Free
Selv om Københavns Lufthavn er privatiseret, vil regeringen blande sig i, hvem der skal have lov at eje den.

En af hovedaktionærerne i Københavns Lufthavne kan være på vej til at sælge ud af sine aktier, og det kan få regeringen til at overveje nye love for at sikre danske interesser i knudelufthavnen.

Det skriver Ritzau Finans.

Det australske finanshus Macquarie, der har været aktionær siden 2005, overvejer at sælge sin store aktiepost i lufthavnsselskabet med base i Kastrup.

Macquarie sidder på 57,7 procent af aktierne i Københavns Lufthavne. Et eventuelt salg vil blive besluttet i løbet af i år, fortalte Macquarie i slutningen af maj.

Det har fået regeringen til at markere sin holdning, da hovedstadslufthavnen er et vigtigt stykke infrastruktur.

- Finansministeriet vil på vegne af regeringen følge det potentielle frasalg tæt.

- Det er af afgørende betydning, at Københavns Lufthavn fortsat er en moderne og effektiv lufthavn med tilstrækkelig kapacitet til at sikre tilgængeligheden for den danske økonomi og samfundet, siger finansminister Kristian Jensen (V).

- Det kræver, at lufthavnen er kontrolleret af investorer med et langsigtet syn på værdiskabelse. Den danske regering vil evaluere lovgivningen i lyset af dette og hvis nødvendigt også stramme lovgivningen, understreger Kristian Jensen.

Den danske stat ejer 39,2 procent af aktierne i Københavns Lufthavne, mens de resterende godt 3 procent i princippet er i fri handel og noteret på fondsbørsen.

Her koster en KBHL-aktie mandag 5870 kroner. Det er godt 200 kroner mere end før nyheden om det potentielle aktiesalg, og set over fem år er aktiekursen firedoblet.

/ritzau/