Radikale klar til luftangreb på Syrien
Syriens præsident Bashar al-Assad skal være forberedt på danske bomber, hvis det står til De Radikales Rasmus Helveg Petersen. Foto: AP, POLFOTO, Remy De La Maviniere
Som det eneste parti mener De Radikale, at det er helt på sin plads med danske soldater i Syrien - hvis altså der er opbakning fra FN.

I øjeblikket tilspidses situationen i Syrien dag for dag, mens præsident Assads jernnæve gang på gang slår det folkelige oprør i landet til jorden.

Derfor mener De Radikale, at danske soldater skal være med i forreste geled i en flyindsats, hvis FN's sikkerhedsråd beslutter sig for, at det er på sin plads med internationale soldater i Syrien.

I en undersøgelse fra magasinet Ræson, har man spurgt Folketingets udenrigsordførere, om Danmark skal bidrage militært, hvis en international koalition med et FN-mandat intervenerer i Syrien.

Radikale svarer som det eneste parti ja.

Udenrigsordfører Rasmus Helveg Petersen (R) understreger dog, at det kun kan blive aktuelt, hvis der er opbakning fra FN.

"I spørgsmålet forudsættes, at der er et FN-mandat til en væbnet intervention. Sådan et ville først opstå efter en betydelig eskalering af situationen, og efter at alle andre veje er prøvet. I givet fald kan vi både tilslutte os mandatet og bidrage med militær bistand - mest oplagt er flystøtte."

Enhedslisten, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti svarer klart nej. SF, Venstre og Konservative svarer hverken ja eller nej.

Kilde: Ræson