Administration 

Quiz: Hvad ved du om USA's uafhængighedsdag?

Over hele USA fejrer amerikanerne landets uafhængighed fra Storbritannien 4. juli. (Foto: Foto: Gabrielle Lurie/arkiv/AFP)

USA fejrer 4. juli sin uafhængighed fra Storbritannien. Test din viden om dagen her.

USA fejrer 4. juli sin uafhængighedsdag.

Test din viden om dagen her:

1. USA fejrer 4. juli sin uafhængighed fra Storbritannien. Men hvilket årstal blev uafhængighedserklæringen underskrevet?

a. 1756

b. 1776

c. 1796

2. I hvilken by blev den amerikanske uafhængighedserklæring udstedt?

a. Washington D.C.

b. Charleston

c. Philadelphia

3. Hvem var hovedforfatteren til uafhængighedserklæringen?

a. Thomas Jefferson

b. George Washington

c. James Madison

4. Hvor i Danmark fejrer danskere og dansk-amerikanere USA's uafhængighedsdag 4. juli?

a. Kongens Have

b. Marselisborg

c. Rebild Bakker

5. Hvor mange personer underskrev uafhængighedserklæringen?

a. To

b. 27

c. 56

6. Hvem er i år hovedtaler ved den danske fejring af den amerikanske uafhængighedsdag?

a. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen

b. Tidligere ambassadør for USA i Danmark Rufus Gifford

c. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg

7. Før USA blev til Amerikas Forenede Stater hørte det vidtstrakte område under Storbritannien og var inddelt i hvor mange kolonier?

a. Seks

b. Ni

c. 13

8. Uafhængighedsdagen er den næststørste amerikanske helligdag efter hvilken dag?

a. Martin Luther King Day

b. Thanksgiving Day

c. Veterans' Day

9. Hvordan fejres den amerikanske uafhængighedsdag i USA?

a. Præsidenten holder en direkte tv-transmitteret tale, hvor han tager imod spørgsmål fra seerne

b. I alle større byer uddeler McDonald's gratis burgere indtil klokken 14.

c. Med festfyrværkeri og parader

10. Faktisk blev uafhængighedserklæringen ikke underskrevet 4. juli. Hvilken dato blev den underskrevet?

a. 1. juli

b. 2. juli

c. 3. juli

Svar: 1:b, 2:c, 3:a, 4:c, 5:c, 6:a, 7:c, 8:b, 9:c, 10:b

Kilder: Archives.gov og rebildporten.dk.

/ritzau/
billede af omfavnelse mellem to kvinder
Nyheder

Dansker vinder

kæmpepris

magnus heunicke iført mundbind
Nyheder

Åben for at tilbyde

droppet vaccine 

croissant ligger på tallerken
Helt vildt

Kaldt ud til mystisk dyr:

Viste sig at være

en croissant

Jennifer Lopez og Alex Rodriguez smiler stort
Kendte

Stjernepar går 
fra hinanden

Carsten Bjørnlund og Marie Bach Hansen står i militærtøj
Film og TV

Arvingerne-stjerner

skal opklare mord

i Hvide Sande 

En barmfager Samatha Fox i rødt lingeri.
Nostalgi

Tillykke til Samantha Fox

55 år i dag

morten messerschmidt taler
Nyheder

Messerschmidt:

Jeg har ikke begået

noget ulovligt

En bilrude med et skudhul
Krimi

Tilfældig kvindes bil

ramt af skud i Aarhus

En flod med hvidt vand
Helt vildt

Efter tankvognsuheld:

Mælk i stride strømme

Silas Holst og en rød murstensvilla
Kendte

Silas Holst jubler

Villaen solgt

En tjener serverer kaffe til to kvinder
Corona

Dagens afstemning:

Er det skørt med coronapas

ved udendørsservering

Kongefamilien med 7 oldebørn i en sofa
Kongelige

Rørende billede:

Oldebørnene samlet

En barfodet mand går på en træstamme
Sundhed

Usundt at gå med sko

En pige sidder og læser en bog på en terrasse i et sommerhus
Livsstil

Gode råd:

Sådan gør du terrassen klar

Fire smukke unge kvinder holder på deres gravide maver
Helt vildt

Fire søstre gravide

på næsten samme tid

En kæntret båd og en gummibåd på vej mod den
Krimi

Kæmpe skibsforlis:

1 død og 12 savnes

En tegnet ældre mand i en retssal
Krimi

Bombe fra overlæge:

Floyd døde af hjerteanfald

Mads Mikkelsen
Kendte

Mads Mikkelsen nomineret med John Dillermand 

afghanistan
Nyheder

Danske soldater hjem fra Afghanistan

Margrethe
Kongelige

Dronningen bliver radiostjerne

coriona
Nyheder

Faldt om:

Dramatisk pressemøde

Et moderne hus i solen
Advertorial

Annonce

Gode overvejelser før du bygger et hus

Bodil Jørgensen
Film og TV

Dagens tilbud: Lav film med Bodil Jørgensen

Musiker
Nyheder

Kendt musiker: Forvaring for grov vold og vidnetrusler

Havørn
Dyreliv

Live: Se ørneungen blive klækket

anholdt
Krimi

13 anholdt i sag om narko og coronasvindel

Aftenshowet
Film og TV

Sjov video: Grineflip i Aftenshowet

En masse forskellige lotto-kuponer fra Danske Spil.
Helt vildt

Vandt 310 millioner – sagde

sit job op som det første

Søren Brostrøm
Nyheder

Slutdato for vaccine rykkes med tre uger

Modelbillede af vaccinen fra AstraZeneca.
Nyheder

Medier: AstraZeneca trækkes

ud af dansk vaccineprogram

Prins Christian iført skitøj. Billedet er et år gammelt.
Kongelige

Prins Christian

flytter hjemmefra

Ole Bredahl løfter Ulla Bjerre så hun ligger i hans arme. De er fotograferet på scenen i forbindelse med Melodi Grand Prix.
Kendte

Grand Prix-stjerne død

En palmestrand med grønt vand, liggestole, parasoller og masser af mennesker.
Rejser

Dagens afstemning:

Skal du ud at rejse til sommer?

Skibet "Ever Given" der kigger i et bassin ved Suezkanalen.
Nyheder

Kræver seks milliarder i

erstatning efter skibsblokade

Underholdning

X Factor-flirten lever:

Stadig sød musik

En stor flok glade mennesker til koncert i solskin.
Nyheder

10.000 deltagere

til sommerens

grønne koncerter

Et stort idyllisk hus med flagstang og sø i baghaven.
Nyheder

Øboer har de mest

rummelige boliger

Et fly er ved at lette i en lufthavn.
Nyheder

Her er planen: Sådan

genåbnes der for rejser

En lille rødgul killing får sutteflaske på skødet af en kvinde.
Dyreliv

Flere hundrede killinger

reddet af sutteflasker

billede af par som dyrker sex
Nyheder

Fjernede kondomet

under samleje

- dømt for voldtægt

et fly står på en landingsbane
Nyheder

Folketinget indgår aftale om lempede rejserestriktioner

kvinde med maske ser syg ud
Corona

Sogn på 405 personer

har vildt incidenstal

billede af politiets stopskilt
Krimi

13-årig kørte bilen

- mor og far

sad ved siden af

billede af Laura Drasbæk
Kendte

Laura Drasbæk: - Det har forstyrret mig hele mit liv

billede af den eftersøgte
Krimi

Tobias er væk

- tjek dit udhus

og din garage

simon spies kigger ind i kameraet og blinker
Kendte

Renoverer sauna-hytte: Her sad Spies i bar røv

billede af Anders Holch Povlsen
Nyheder

Milliardær om Nemlig.com-kritik:

- Trivsel og motivation helt afgørende

billede fra hospitalsstue
Corona

Laveste i 17 dage: Færre end 200 er nu indlagt med corona

fire glas med coronavaccine foran logoet fra Johnson & Johnsn
Nyheder

Sætter vaccine fra

Johnson & Johnson

på pause

person går med indsamlingsbøsse i hånden
Krimi

Falske indsamlere

stjal med arme og ben

skilt med påskriften "retten i aalborg" sidder på dør
Krimi

Fik to knivstik i ryggen:

- Hun var sur over jeg

kom for sent

mand på cykel kører forbi café
Sundhed

Tag cyklen og få en

bonus på 2000 kroner 

jeanette ottesen smiler
Kendte

Jeanette Ottesen:

Jeg græd hver dag

mand på cykel på brosten
Nyheder

Dagens afstemning:

Ville du cykle på job

for en bonus? 

brugte ting til salg på en hylde
Livsstil

Disse brugte ting

hitter mest 

fly i luften i solnedgang
Nyheder

Rejserestriktionerne

kan lempes 

jordbær i bakker
Mad og drikke

Så er de her:

Årets første jordbær

kvinde sidder med stor kanin i skødet
Helt vildt

Verdens største

kanin stjålet 

Jakob Ellemann-Jensen taler i folketingssalen
Nyheder

Venstre vil

lempe og åbne

politi til stede ved amerikansk skole
Krimi

Politi dræber

bevæbnet skoleelev 

patienter ligger i seng på hospital
Corona

Studie: Britisk variant

ikke så alvorlig

som frygtet

Mette Frederiksen taler med pressen
Nyheder

Nej til russisk vaccine 

Gadebillede fra Malta
Rejser

Bliv betalt for at tage på ferie

Magnus Heunicke til møde
Nyheder

Mere genåbning på vej?

Indkalder til forhandling

William og Kate
Kongelige

Prins Harry hylder sin farfar: Han var flabet til det sidste

kop med te, briller og lommetørklæder står på natbord
Corona

Forkølelse beskytter

mod corona

naser khader står i folketingssalen
Nyheder

Efter beskyldninger:

Naser Khader sygemeldt

doser med vaccine
Nyheder

Ny vaccine kommer til Danmark onsdag

Nyheder

Store vaccinedag:

Køer og parkeringsproblemer

Politi og brandbiler på gade i Paris
Krimi

Skyderi i Paris:

En person dræbt

Modermærke på hånd
Nyheder

Fem dør om ugen:

Hold øje og bliv

behandlet i tide

træbord og stole står i stue
Livsstil

Sådan får du liv

i dine træmøbler 

Prins Joachim og Prinsesse Marie sidder i en sofa
Kongelige

Prins Joachim:

Marie reddede mit liv

silas holst klædt ud som dragqueen
Kendte

Silas Holst springer ud

som dragqueen

plastikgebis står på bord
Nyheder

Dagens afstemning:

Har du også “glemt”

tandlægen? 

kanyle på vej ind i glas med coronavaccine
Corona

Mulig forklaring

på blodpropper

efter vaccine

person med åben mund får renset tænder hos tandlægen
Sundhed

Danskerne advares:

Gå nu til tandlægen

Jakob Ellemann-Jensen står på talerstol i jakke, hvid skjorte og blåt slips
Nyheder

200.000 vælgere

har forladt Venstre

Kong Harald og Dronning Sonja står foran juletræ
Kongelige

Kongepar sprang

over mindst 5000

i vaccinekøen

Dak Wichangoen smiler
Kendte

Kendiskok har født:

Det var en sej kamp